Ведомственият сайт на фалиралия врачански всекидневник Конкурент“ днес отново публикува

...
Ведомственият сайт на фалиралия врачански всекидневник Конкурент“ днес отново публикува
Коментари Харесай

Fake news! Гошо Синдика си измисли катастрофа край Враца, после гузно промени текста /доказателства/

Ведомственият уебсайт на банкрутиралия врачански ежедневник „ Конкурент “ през днешния ден още веднъж разгласява подправена вест, откри мониторингът на организация BulNews.
Преди обед в умиращия портал се появи сензационната вест за тежка злополука на Оряховско шосе. Напоително в нея основният редактор Георги Александров бе показал и страховити детайлности за случая. Ако четец беше попаднал на тази вест, щеше да си намерения, че е пристигнал Апокалипсисът.
За благополучие всичко, което беше оповестено в „ Конкурент “, бе неистина.
Причината за този величествен гаф е в порочния табиет на Гошо Синдика да си прави съчинения по картинка, които по-късно да показва в медията си като извънредна вест. Случвало се е преди, ще се случва и вбъдеще.
Технологията на фалшив новините в „ Конкурент “ е обикновена.
Гошо Синдика вижда в интернет фотография от злополука и без да знае освен това, сяда пред компютъра и почва да си измисля. Той няма ресурса да отиде на мястото на случая, защото медията няма длъжностен автомобил, няма средства за такси и най-важното - няма кой да отиде да свърши репортерската работа. В редакцията той е самичък като куче. Затова Гошо Синдика е заставен да работи по тази линия, която доста постоянно подвежда „ Конкурент “, а той от своя страна, лъже оределите си читатели.
Така се е случило и през днешния ден. Във фейсбук се появиха няколко фотоси на нещо, което се случва на кръстовището на Оряховско шосе и Ученическото градче. Екипът на организация BulNews беше на мястото броени минути, откакто беше видяно събитието, и по този начин откри, че става въпрос за обучение. По тази причина медията ни не разгласява нищо.
Гошо Синдика обаче няма от кое място да знае, че това е обучение и клъвна като боровански шаран. След като във фейсбук се появиха разяснява, че това е обучение, той бързо промени заглавието и текста, като по този метод се опита за скрие следващия си неуспех.
Еми, не му се получи.
За страдание с този метод на работа той разрушава доверието освен в „ Конкурент “, само че и в останалите медии, които съблюдаваме журналистическите стандарти. Което не е почтено.
По-късно той пусна нова подправена вест за злополука с две коли сред Враца и Мездра. Тя още веднъж бе написана по фотография от интернет и по тази причина още веднъж бе неистина. В посочения случай е взел участие единствено един лек автомобил, който е самокатастрофирал. Няма различен участник. Тук и в този момент няма да разясняваме правописа на текста в двете вести.
Читателите са задоволително грамотни да видят безобразния жанр на написването им.
Падението на Гошо Синдика и „ Конкурент “ към този момент е очевидно и с невъоръжено око…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР