Ведомствена работна група към МРРБ изпрати писмо към всички общини,

...
Ведомствена работна група към МРРБ изпрати писмо към всички общини,
Коментари Харесай

Мирослава Петрова: Общините трябва да подготвят места с минимална инфраструктура, подходящи за палатки и каравани

„ Ведомствена работна група към Министерство на регионалното развитие изпрати писмо към всички общини, които могат да изберат места, отговарящи на стандарта за къмпиране. Това не значи къмпинги, а места с минимална инфраструктура, с кофи за изхвърляне на отпадък и означение с табела. Там против минимална такса, хората да могат да къмпират “

Това съобщи пред „ NOVA “ депутатът „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ Мирослава Петрова , като добави, че таксата ще зависи от периода, за който хората желаят да останат на това място.

Тя напомни, че  въпросът с регламентираното къмпингуване е едно тежко завещание от доста неприятното законодателство, което са оставили „ патриотите ” по време на ръководството на ГЕРБ.

По думите ѝ през последните 30 години огромен брой къмпинги в България са били унищожени с бетон и изоставени здания , макар че преди този момент са били доста посещавани. Това е отключило казуса с неналичието на задоволително къмпинги у нас , както и със сметоизвозването в общините, свободното къмпиране и тласъците за основаване на сходни места. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР