Веднага след като Централната избирателна комисия обяви имената на новите

...
Веднага след като Централната избирателна комисия обяви имената на новите
Коментари Харесай

Радев ще свика новия парламент в най-кратки срокове

Веднага откакто Централната изборна комисия разгласи имената на новите депутати, президентът Румен Радев ще свика новото 47-мо Народно заседание, съобщи самият той пред медии откакто участва на церемонията за полагане на клетва от двама нови конституционни съдии през днешния ден - Янаки Стоилов, който до неотдавна бе министър на правораздаването в служебни кабинет и Соня Янкулова.

Радев изрази вяра, че политическите сили ще надминат разликите си и ще сформират държавно управление в името на бъдещето на страната. 

" Искам да поздравя всички сънародници, които излязоха и гласоподаваха през вчерашния ден. Искам да поздравя и политическа партия " Продължаваме Промяната " за безапелационния триумф. В най-близко време - сега, в който се обнародват имената на народните представители, ще свикаме Народното събрание, тъй като аз имам вяра, че този път партиите ще надмогнат своите разлики и ще имаме стабилно болшинство, което да излъчи държавно управление ", съобщи президентът. 

По думите му, битката за подсилване на държавността въобще не е завършила. " Партиите на статуквото неведнъж заявяваха своя блян да овладеят и президентската институция, в действителност това е главната им цел, те не го крият и в никакъв случай не са жалили запаси изключително, няма да ги пожалят и в този момент, тази седмица. Затова приканвам всички сънародници, които желаят да живеят в една почтена, съвременна България, излезте и гласувайте, с цел да създадем смяната необратима ", сподели още Румен Радев. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР