Вечният въпрос, задаван в гимназията, през студентските години и в

...
Вечният въпрос, задаван в гимназията, през студентските години и в
Коментари Харесай

Дали гримасата по време на оргазъм съвпада с тази, когато изпитвате болка?

Вечният въпрос, задаван в гимназията, през студентските години и в медиите – съответствува ли физиономията ни по време на оргазъм с тази, която вършим, когато изпитваме болежка, пита Science Alert?

Според градските митове отговорът е „ Да. “. Ново проучване обаче демонстрира, че това изобщо не е по този начин.

“Хората постоянно употребяват лицеви мимики, с цел да предават разнообразни обществени известия “, изясняват откривателите от Университета на Глазгоу и този на Де Монфор. „ Изследванията обаче демонстрират, че гримасите на хората по време на болежка или оргазъм са на процедура неразличими. Това слага под въпрос ролята им на ефикасен инструмент за връзка “, споделят още създателите на новото изследване. В края на краищата – в случай че не можем да покажем на индивида насреща по кое време изпитваме приятност и по кое време ни боли, какъв е смисълът?

Ето за какво откривателите се пробват да отговорят на този въпрос с поредност от анимирани лица, които могат да правят до 42 придвижвания в разнообразни елементи на лицето. Те подканват близо 200 души (едната половина от западни култури, а другата - от азиатски) да дефинират страстта, излъчена от лицето. Става ли дума за оргазъм, болежка или нещо напълно друго?

Учените откриват, че съществува ясна разлика сред усещанията ни за наслаждение и болежка. Нещо повече – упованията за оргазъм измежду хората варират.

„ Във всяка просвета лицевите модели за болежка и оргазъм са разнообразни – и физически, и като разбиране “, написа в научния труд.

„ Междукултирният разбор демонстрира разлики сред моделите на лицево изражение при оргазма, в това число необятно отворени очи на Запад и усмихване в Източна Азия. Моделите за болежка обаче са сходни в обособените култури “.

Може да видите по какъв начин наподобява всичко това във видеото по-долу.

Изследването е оповестено в PNAS.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР