Вечният фаворит за световната титла по футбол Бразилия проведе първа

...
Вечният фаворит за световната титла по футбол Бразилия проведе първа
Коментари Харесай

Никой от играчите на Бразилия не знае кой ще започне в мача със Сърбия

Вечният любимец за международната купа по футбол Бразилия организира първа подготовка на катарска земя нощес. Но стотиците присъстващи публицисти на стадион Ал Араби останаха разочаровани, откакто не получиха никаква концепция за възможен стартов състав за мача със Сърбия от група G на Мондиал 2022. Петкратните международни първенци са цялостни с гений, а очевидно старши треньорът им Тите държи картите компактно до гърдите си по отношение на системата на игра и футболистите, които ще употребява в първия мач. 

Голямата въпросителна е дали ще употребява Винисиус Жуниор. 22-годишното крило на Реал (Мадрид) към момента би трябвало да постави старания, с цел да си подсигурява място в избора на Тите. Не е ясно дали селекционерът ще сложи Фред и Каземиро, които са съотборници и в Манчестър Юнайтед, или ще даде късмет на Винисиус Жуниор, който да нападна дружно с Неймар, Ричарлисон и Рафиня. Но даже и самите футболисти не знаят кой ще стартира като титуляр и кой няма да види терен в откриващия за кариоките мач против Сърбия. 

" Нямаме визия кои са стартовите единадесет – любопитни сме да разберем какво ще реши треньорът. Но всеки от нас е наясно, че конкуренцията при самите нас е безмилостна за всяко място ", съобщи бранителят Алекс Сандро пред публицисти. " Все отново, който и да играе, ние сме готови. Знаем какъв е проектът и какво би трябвало да създадем. Последните няколко дни бяха страхотни на лагера ни в Торино и тимът е убеден в това какво може да реализира ", споделя още той. 

Бразилия стартира подготовката си предишния понеделник въз основата на Ювентус в Италия и петте дни бяха отделени за акомодация на играчите. 

На снощната първа подготовка селекционерът Тите стартира с интензивни извършения, работейки върху контрола върху топката в тесни пространства, включващи целия тим за малко повече от час. Но игра 11 на 11 нямаше, тъй че никой не съумя да се ориентира кои биха били титуляри. Но въпреки всичко до четвъртък има време, а до момента в който други тимове се оплакват от лавина от травми, бразилците наподобяват в добра форма и без здравословни проблеми. 

" Много скърбя за тези футболисти, които пострадаха с контузии и ще пропуснат шампионата. Що се отнася до това дали имаме терзания, виждате всички играчи на Бразилия са здрави, уповавам се да се усещат добре и във форма. Но упражняваме добре и това е знак, който усилва увереността ни преди огромното предизвикателство ", добавя още 31-годишният бранител на Ювентус, който ще играе за първи път на Световни футболни финали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР