Вечерята е едно от основните хранения за деня и е

...
Вечерята е едно от основните хранения за деня и е
Коментари Харесай

Как да вечеряме, така че да не пълнеем

Вечерята е едно от главните хранения за деня и е значимо тя да бъде лека, да не натоварва стомаха и да може да се усвои бързо от организма. Понякога обаче е мъчно да приготвим сходна вечеря, изключително когато нямаме време. В тези случаи по какъв начин да вечеряме, тъй че да не пълнеем?

Пийте вода – преди вечеря и до момента в който я приготвяте. Чаша вода дава чувство за задоволеност и апетитът ви няма да бъде толкоз огромен. Ако сте доста гладни, е добра концепция за пиете вода, вместо алкохол или сок. А и ще си спестите опитването на храната, до момента в който готвите – ще изчакате търпеливо да стане подготвена и тогава да я консумирате.
Как да се храним по-здравословно по празниците?
Подбирайте напитките Наслаждавайте се на чаша алено вино или шампанско. Междувременно пийте доста вода, само че не прекалявайте с алкохол...
Прочети повече
Разнообразявайте се – пробвайте да хапвате разнообразни неща през седмицата. Така ще снабдите организма с разнообразни хранителни субстанции, а и това ще се отрази добре на стомаха ви. Хапвайте разнообразно, с цел да си набавяте витамини, минерали и хранителни субстанции от всички групи.

Направете си цветна вечеря – цветовете не са само за хубост, те значат, че в чинията ви има многообразие от артикули, които ще ви снабдят с разнообразни хранителни субстанции. Използвайте плодове и зеленчуци в разнообразни цветове. Така ще се понижи риска от запек, проблеми с холестерола и сърдечни проблеми. Освен това ще снабдите организма с задоволително фибри, които са значими да свалянето и поддържането на мечтаните килограми.

Подредба на чинията – в порцията ви би трябвало да има въглехидрат, протеин и мазнини. Така ще се заситите и ще хапнете от всяко значимо за организма хранително вещество. След такава порция няма да мислите за десерт или за в допълнение сипване. Хубаво е да има фибри във вечерята ви, плодове и зеленчуци. Една половината е добре да е от зеленчуци (или плодове), другата – със здравословен протеин и въглехидрат. Може да овкусите със здравословна лой.

Хапвайте картофи – те са едни от най-засищащите артикули. Усещането за задоволеност, което дават, е повече от филия самун. Картофите съдържат фибри и имат ниско наличие на калории. Може да ги добавите към нежно печено месо.
Ако ядете това на вечеря, проблемите със съня са неизбежни
Всеизвестен факт е, че изобилната вечеря пречи на съня. Но в случай че знаем най-много каква храна да приемем преди сън, можем да избегнем проблем...
Прочети повече
Купете си спрей за лой – по този начин ще употребявате доста по-малко лой, когато готвите или овкусявате храната си. Мазнините са калории, по тази причина пробвайте да замените бутилката със спрей – елементарно и комфортно. Така няма да се стигне до несъразмерна приложимост на лой.

Вечерята може да бъде и вкусна, и здравословна, стига да спазвате тези лесни правила. Дори да нямате доста време, отново може да хапвате, тъй че да не променяте фрапантно цифрите върху кантара и да бъдете здрави.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР