Вечерта на 7 септември беше минорна за българския футбол заради

...
Вечерта на 7 септември беше минорна за българския футбол заради
Коментари Харесай

Хари Кейн задмина английска легенда с хеттрика срещу нас

Вечерта на 7 септември беше минорна за българския футбол поради провалянето с 0:4 от Англия на "Уембли ". Но огромният воин за островитяните Хари Кейн ще има с какво да я запомни, с изключение на с хеттрика в българската мрежа.

С тези попадения той усили сметката си на 25 с националния екип на родината си. Така съумя да задмине по брой голове за "трите лъва " една от легендите Джеф Хърст. Таранът е прочут с това, че наниза хеттрик на финала на Мондиал '66, с което донесе и единствената международна купа на страната в домашния ѝ шампионат.

Хърст остана с 24 точни изстрела в кариерата си, реализирани в 49 дуела. Кейн е с един повече, освен това реализирани единствено в 40 борби. Това прави феноменалния коефициент от 0.625 гола приблизително на мач за Англия в кариерата му.

Сега пред него във безконечната класация е доста сгъстено с велики голмайстори за родината му. Веднага пред него е Брайън Робсън с 26 гола, Дейвид Плат е с 27, Стив Блумър е с 28, Франк Лампард и Вивиън Уудуърд са с по 29, а Алън Шиърър, Нат Лофтхаус и Том Фини са с по 30 попадения за Англия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР