Вечерният осведомителен бюлетин на Българското национално радио ще започва в

...
Вечерният осведомителен бюлетин на Българското национално радио ще започва в
Коментари Харесай

Вечерният осведомителен бюлетин на БНР с нов формат от 8 септември |

Вечерният уведомителен бюлетин на Българското национално радио ще стартира в 18 ч от 8 септември. Той ще бъде в сполучливия и желан от слушателите формат на досегашното предаване „ Новинарския час “ като стилистика, дълготрайност и конструкция. Времетраенето му ще е 45 минути и ще включва на финала спортни вести, информация за времето и пътната конюнктура, оповестяват от БНР.

Промените са в новините, които са гръбнакът на публичната медия. Идеята е в името на публичния интерес новините на БНР да отразяват още по-адекватно и задълбочено събитията от деня. „ Целта ни е последователно тази стилистика да бъде продължена в обедния, утринния и нощния уведомителен бюлетин на БНР “, разяснява генералният шеф на БНР Андон Балтаков и добави: „ Особено при районните радиостанции ще се реализира един динамичен микс от национални, районни и интернационалните вести, каквито всяко едно публично радио в Европа би трябвало да има. В програмата на „ Хоризонт “ новините също ще получат по-сериозно място. “

От 8 септември всички 11 национални и районни стратегии на Българското национално радио ще излъчват и обобщаващите новинарски излъчвания в 9, 15 и 21 ч. Заради предаването на концерти и оперни спектакли, стратегия „ Христо Ботев “ няма да излъчва новинарска емисия в 21 ч. Всички стратегии на БНР ще продължат да излъчват утринния (7 ч.) и обедния (12 ч.) информационни бюлетини, които също ще са разширени, както и вечерният (18 ч.) и нощният (24 ч.) информационни бюлетини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР