Вечерна рокля, която Даяна, принцесата на Уелс, носи през 1985

...
Вечерна рокля, която Даяна, принцесата на Уелс, носи през 1985
Коментари Харесай

Продадоха вечерна рокля на принцеса Даяна за над 1,1 млн. долара

Вечерна рокля, която Даяна, принцесата на Уелс, носи през 1985 година, сложи връх, като бе продадена за 11 пъти повече от първичната оценка на търг в Холивуд, заяви Пи Ей мидия/ДПА.

Черната дълга вечерна рокля от кадифе, дело на дизайнера Жак Азагури, беше продадена за 1 148 080 щатски $ на търг на Джулиънс окшънс, съобщи Българска телеграфна агенция. Тоалетът дружно със схема бе оценен в началото от специалисти на към 100 000 щатски $.

С действително достигната цена, лотът към този момент е най-скъпата рокля, носена от принцеса Даяна, продадена на търг. Досега върхът принадлежеше на вечерна рокля от 1991 година на дизайнера Виктор Еделстийн, продадена на търг през януари за 604 800 щатски $.

Лейди Даяна носи роклята на Азагури през 1985 г, когато е на посещаване в Италия с принца на Уелс Чарлз, за който е омъжена тогава, както и през 1986 година на концерт на Симфоничния оркестър на Ванкувър.

Принцеса Даяна облича модели на Жак Азагури, до момента в който е част от английското кралско семейство. Мароканско-британският дизайнер е създател и на булчинската й рокля през 1981 година

На търга в Холивуд бе препоръчана и блуза, носена от Даяна за портрета във връзка годежа ѝ с тогавашния английски престолонаследник принц Чарлз пред 1981 година Блузата от розов креп бе продадена за 381 000 щатски $, съвсем четири повече от първичната оценка от 80 000 щатски $.

Сред тоалетите, препоръчани на търга, бяха рокля на " Живанши ", носена от Одри Хепбърн в комедията " Шарада " от 1963 година, вечерна рокля на Глория Суонсън от " Булевард Сънсет " от 1950 година и тоалет на Барбра Стрейзанд от 60-те години на предишния век.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР