Вече втори месец прокуратурата в Бургас проверява издадените разрешителни за

...
Вече втори месец прокуратурата в Бургас проверява издадените разрешителни за
Коментари Харесай

Има ли забрана за шатри на плаж Смокиня?

Вече втори месец прокуратурата в Бургас ревизира издадените разрешителни за слагането на няколко заведения на плаж Смокиня. В същото време плажните питейни заведения работят и са цялостни с туристи. Летовници обаче алармират, че на свободната зона на линията е неразрешено разпъването на лични шатри и носеното на храна и питиета.

В свободната зона на плаж Смокиня, която се намира сред две от проверяваните заведения, стоят табели, на които е изписано, че е неразрешено слагането на чадъри и шатри с величина повече от метър и половина.

Петя Ангелова от 10 години посещава плажа, само че за пръв път не ѝ разрешили да разпъне своята шатра.

" Като всяка година дойдохме тук на плажа и си разпънахме слънцезащитна шатра, която имаме. Съответно пристигна спасителят и ни сподели, че не е позволено, има и табели на които написа, че такива огромни шатри не се позволяват. Когато попитахме за какво, ни беше обяснено, че е поради Коронавирус ограниченията ", сподели Петя Ангелова.

За разлика от свободната зона, в това заведение, единствено на сантиметри от нея, шатрата е позволена и коства 99 лв..

Спасителите отхвърлят, че вършат забележки на туристите какви уреди употребяват на свободната зона.

В разпоредбите на плажа е записано, че е неразрешено внасянето и на храна, питиета и хладилни чанти.

Според концесионера на плажа поставените табели са по-скоро предупредителни, с цел да не се получава скупчване на доста хора, според противоепидемичните ограничения. Свободната зона се намира пред къмпинг, което предизвикало написаната възбрана.

" Хората от къмпинга бяха привикнали да идват по 20-30 индивида. Опъват огромна шатра, поставят масите, поставят си храната и желаеме да избегнем това нещо. Никой не е изпъден от свободната зона, не са използвани насилствени дейности по отношение на някого. Все отново на този плаж минават хиляди хора и в случай че няма ред и съблюдаване на правила, ще стане безредица ", сподели Иван Алексиев, концесионер на плаж Смокиня.

От Министерството на туризма обясниха за Българска национална телевизия, че възбрана за шатри и хладилни чанти в свободната зона не може да има. Още през днешния ден бе направена инспекция, а резултатите ще станат ясни на следващия ден.

Междувременно прокуратурата продължава да ревизира законосъобразността на заведенията на линията. За Българска национална телевизия оттова обясниха, че се чакат няколко назначени експертизи дали има повредени дюни и дали обектите са преместваеми, както е записано в документите.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР