Вече във ветеринарните магазини, а и не само, може да

...
Вече във ветеринарните магазини, а и не само, може да
Коментари Харесай

Задължителни аксесоари за вашата котка

Вече във ветеринарните магазини, а и освен, може да се открие необятно многообразие от аксесоари за котки – катерушки, драскала, котешки кревати и постелки за мустакатия любим, козметични артикули, котешки къщички, принадлежности за интерактивни игри и даже домашни масажни спа центрове.

Приоритизирайки всички тези предмети, може би е най-добре първо да осигурите на котето съдове за котешка храна и вода. Има огромен избор на този вид продукти. Добре е те да не са пластмасови, а железни или керамични.

В комерсиалната мрежа против 100-тина лв. можете да се сдобиете и с автоматизирани хранилки, които обезпечават на животинчето постоянно хранене и при ваше неявяване.

Други безусловно наложителни котешки аксесоари са лопатка (или щипка за отпадъци) и котешка тоалетна. И при тях към този момент има ужасно многообразие, помислено е и по какъв начин миризмите да не се популяризират в дома ви посредством покрити тоалетни с филтър. Достъпни са и специфични спрейове за обезвреждане на миризмите.

За да предпазите мебелите у дома, е хубаво да помислите за предмет, на който котето да чеше ноктите си. В този сегмент има драскала с играчки за котка, типичен драскала, както и практичните ъглови драскала за стена.

 Котешка тоалетна

Ако решите да поглезите домашния си любим с къщурка, в тях също е добре да има места, където домашният див звяр да точи ноктите си. Къщичките могат да бъдат на едно или повече равнища, някои от тях са с хамак, стълбички, тунели и други Цените на драскалата стартират от 20 лева, а в множеството случаи къщичките са сред 80 и 300 лева.

За котешките нокти ще са ви нужни и ножици и клещи. Ако не се справяте сами – заведете любимеца на ветиринар, който да свърши това вместо вас.

Мъркащият ви другар има потребност и от четки за разресване и масаж. За да поддържате техния добър тип, можете да се сдобиете и с четки за къпане на котката, гребен за разплитане, тример и други Продават се и още гребени за премахване на паразити по котката.

За попречване образуването на космени топки в стомаха на котето се продават и специфични препарати, които се впръскват върху храната на котето или непосредствено в устата ѝ.

Други препарати, които ще са ви нужни, са още котешки шампоан и забрадка за подсушаване.

Добре е да разполагате и с транспортна чанта за котки, която да ползвате при визити при ветеринар или други излизания от вкъщи. Нашийник или нагръдник също може да свърши добра работа и попада измежду най-търсените аксесоари за котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР