Вече цяло денонощие Париж е неузнаваем. 12 см сняг напълно

...
Вече цяло денонощие Париж е неузнаваем. 12 см сняг напълно
Коментари Харесай

Как Париж се справя с рекордния сняг

Вече цяло денонощие Париж е неразпознаваем. 12 см сняг изцяло блокираха града, който се оказа неопитен за изключителните условия.

Хиляди французи прекараха нощта в колите си по непроходимите пътища. Блокирана остава огромна част от железопътната мрежа, главните летища не престават да анулират или забавят полети.

Париж под снега наподобява красиво, само че не е привикнал той да се задържа. Феноменът беше очакван, само че все пак градът се оказа некадърен да реагира.

Движението на рейсове и трамваи през днешния ден е невероятно. Повече от налага се да не се употребяват и частните коли, поучават общинските управляващи. Метрото не устоя на свръхнатоварване. Остава последната опция – пешком в снега.

Благовеста Чалъкова е стажант в влиятелна адвокатска адвокатска фирма. От 5 години живее в Париж, само че за пръв път се сблъсква с сходен проблем.

Докато следваме Благовеста по парижките булеварди, телефонът й звъни неведнъж. Опитва се да разбере кой е съумял да стигне до офиса. Малко преди обед сме на финала.

„ Най-после дойдох на „ Плас Вандом”, където са най-големите адвокатски адвокатски фирми в Париж, където аз работя. По принцип ми лишава към 20 минути, а през днешния ден 2 часа в снега. Но не се тормозя, моите сътрудници също не са на работа заради снежната обстановка”, сподели Благовеста.

--> За целия ден през днешния ден не видяхме нито една почистваща машина по улиците. Питахме шефа на защитата на Триумфалната арка дали е обикновено.

„ Вие в България може би имате доста такива машини. Ние имаме единствено в Алпите, където е студено, само че в Париж нямаме. Справяме се с подръчни средства”, сподели Жерар Белмон.

Подръчните средства евентуално ще се нужни най-малко още няколко дни.

Добрата вест е, че най-малко на следващия ден не се чака сняг. По-неприятната е, че тази нощ и на следващия ден температурата ще доближи минус 8 градуса, а в петък снегът се завръща.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР