Актьорът Дейвид Греъм, известен най-вече с гласа на героите в

...
Актьорът Дейвид Греъм, известен най-вече с гласа на героите в
Коментари Харесай

Почина актьорът Дейвид Греъм, озвучаващ дядото на прасето Пепа и персонажи от Гръмотевичните птици

Актьорът Дейвид Греъм, прочут най-много с гласа на героите в английски телевизионни сериали, измежду които " Прасето Пепа " (Peppa Pig), " Доктор Кой " (Doctor Who) и " Гръмотевичните птици " (Thunderbirds), умря на 99-годишна възраст, предава  Independent.

В " Доктор Кой " Греъм озвучава злите Далеки през 60-те и 70-те години на предишния век. Той озвучава и камериера и водача Алойзиус Паркър в " Гръмотевични птици " през 60-те години, както и във филмовите му продължения.

За днешното потомство деца обаче той е може би най-известен с озвучаването на дядо Прасе в анимационния сериал " Прасето Пепа ". 

" Невероятно тъжни сме да потвърдим кончината на именития Дейвид Греъм ", гласи постът, споделен в профила на основателя на " Гръмотевични птици " Джери Андерсън в X.

" Гласът [на] Паркър, Гордън Трейси и толкоз доста други. Дейвид постоянно е бил прелестен другар за нас тук, в Anderson Entertainment. Ще ни липсваш доста, Дейвид. Мислите ни са с приятелите и фамилията на Дейвид ".

Синът на Андерсън, режисьорът и продуцент Джейми Андерсън, си спомни за Греъм като за " страховит артист, емблематичен глас и прелестен човек ". " На всички ще ни липсва доста ", написа той в Х.

Роден през 1925 година в Лондон, английският озвучител служи в Кралските военновъздушни сили като радарен монтьор по време на Втората международна война.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР