Вече тече 72-часовото прокурорско задържане на майката на убитото 7-годишно

...
Вече тече 72-часовото прокурорско задържане на майката на убитото 7-годишно
Коментари Харесай

Това ли е уликата, която ще разплете зловещото убийство на Дамла? Полицията отсече: Само жена може да души по такъв начин…

Вече тече 72-часовото прокурорско задържане на майката на убитото 7-годишно момиченце Дамла – Садет Муса, за което БЛИЦ нощес заяви. Почти несъмнено е, че по-късно прокуратурата ще изиска от съда да наложи непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ на дамата, която твърди, че в неделя към 7.30 часа разкрила натрупа на щерка си.  Основната версия продължава да е, че килърката на детето е жена от фамилията или доста близка до семейството.

То е било удушено, като са му притискани устата и носът, а по-късно устните му са били облепени с тиксо.  Главният прокурор Сотир Цацаров разгласи през вчерашния ден, че ДНК експертиза от лепенката ще разплете случая. Засега няма безапелационни доказателства, че точно Садет Муса е умъртвила детето си, показва тази заран “Телеграф”.

По време на огледа в жилището ѝ обаче станало ясно, че вратата е отключена с ключ. Нищо не било пипано, не било разбъркано, не е ровено. Домът не е обран. Няма следи от битка. “Майката е подала сигнала 30-40 минути откакто се е прибрала от нощна смяна”, споделят проверяващи.

Те са обяснили пред “Телеграф”, че по тялото на детенцето не е имало други следи от принуждение с изключение на притискането на устата и нослето му. Тиксото е залепено след това, с цел да се инсценира нещо. “По подобен метод души единствено жена, мъжете го правят по друг начин”, считат проверяващи.

В жилището на Садет било намерено и тиксото, с което е била облепена главата на Дамла, разкриват униформени. То било скътано в прилежащата стая, а не в тази, в която разкрили телцето на момиченцето. БЛИЦ напомня, че убийството на дребната Дамла поразително припомня различен драматичен случай с малко момиченце през 2014 година. Тогава съвсем по еднакъв метод съседка умъртви дребната Алекс. Тя се вбесила, когато момиченцето споделило, че децата й били грозни.

Удушила го, след което омотала скоч към устата му.  Първоначално близки на фамилията лансираха версията, че килърът на Дамла се е гаврил с телцето й. От полицията изрично опровергаха това, само че още през цялото време потеглиха да проверяват вероятността, че непосредствен или прочут е направил закононарушението.

Психолози разясниха и методът, по който лицето на детето е било омотано в скоч – като че ли по-късно килърът се е разкаял и не е желал да вижда лицето на мъртвото момиченце. Това също е бил сигнал, че става въпрос за човек, който познава Дамла и е бил в близкото й обграждане.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР