Вече стана ежедневие да научаваме за хора с откраднати профили

...
Вече стана ежедневие да научаваме за хора с откраднати профили
Коментари Харесай

5 лесни съвета, за да не ви откраднат никога профилите

Вече стана всекидневие да научаваме за хора с откраднати профили във Фейсбук, хакнати мейли или даже за такива с откраднати банкови данни. Именно заради тази причина съставихме тази публикация с пет къси и доста лесни съвета, които да ни оказват помощ да не ставаме жертва на най-честите трикове на хакерите и крадците на профили. Ако ги спазвате, вероятността да ви се случи нещо понижава извънредно доста и вашата онлайн сигурност е обезпечена. Попаднахме на тези препоръки в експертна група в обществените мрежи и благодарим на експертите, които ги споделиха там. 
1. Използвайте Gmail – има филтри, които сполучливо улавят над 90% от подправените мейли и в множеството случай предизвестява, че email-a е от недействителен източник и сте обект на фишинг офанзива.
 Когато човек почине - какво се случва с профила му в обществените мрежи? Когато човек почине - какво се случва с профила му в обществените мрежи?
Имайки поради какъв брой бързо се развиват обществените мрежи, в околните десетилетия броят на профилите на умряли консуматори ще се увелич...
2. Получавайки писмо по email от банка, обществена мрежа, в която имате акаунт, колекторска компания, енергото, ВиК или друго е значимо да разгледате преди всичко email адреса, от който получавате кореспонденцията. В множеството случаи в името на организацията или запазената марка са разбъркани или разменени букви/буква. На пръв взор всичко в името наподобява обикновено, само че в действителност не е. Вижте дали домейнът е същият, какъвто следва да е на организацията, от която сякаш е пратено известието. Като получите подобен e-mail, се обадете на националния телефон на дадената институция/организация, с цел да ревизирате дали има в действителност такова известие. 
3. Никоя банка или организация, както и никоя обществена мрежа няма да желае през email известие да сменяте паролата си, да се вписвате през даден линк или да въвеждате данни за заплащане непосредствено в мейла. 
4. Ако кликнете на линк от подобен email-a, никога не въвеждайте персонални данни, пароли или каквото и да е било в полетата, които ви приканват да извършите това. Разгледайте името на домейна и разширението деликатно, защото тъкмо там ще има разменени букви/буква или друга разлика, защото няма по какъв начин да се употребява името на истинския домейн и уголемение. Пример: “htttps://facebok.com ”  -> липсва една писмен знак „ o “.
5. Ако не се вслушате в горните препоръки и решите да се доверие на email-a: Не кликайте на линкове от email-a, a ръчно наберете домен името и разширението в URL лентата на браузъра, с цел да достъпите уеб основаното приложение през добре познатия ви домейн. Пример: Ако в email-a има линк който е “https:/facebok.com/sign-in/credentials ” -> наберете в URL лентата НЕ същия линк, а този който вие познавате, а точно “https://facebook.com ”. Влизайки в истинското приложение в случай че има нещо да извършите, то ще ви извести там. 
 12 персонални неща, които Фейсбук знае за нас 12 персонални неща, които Фейсбук знае за нас
Фейсбук знае съвсем всичко за теб. Системата е комплициран логаритъм, който следи държанието ти, знае къде влизаш, какво търсиш, какви рекл...
Надяваме се информацията да е била потребна! 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР