Вече сигурно можем да кажем, че ще има референдум за

...
Вече сигурно можем да кажем, че ще има референдум за
Коментари Харесай

Референдум за българския лев ще има, събрани са над 470 000 валидни подписа

Вече несъмнено можем да кажем, че ще има референдум за запазването на българския лев, съобщи на брифинг в коридорите на Народното събрание депутатът от " Възраждане " Деян Николаев.

Той заяви, че от партията са внесли в ГРАО малко над 603 000 подписа за инспекция на данните. Имаме информация, че инспекцията е завършила и годните подписи са над 470 000, сподели Николаев.

Това е желанието на голямата част от българския народ. Въпреки цялата настройка на така наречен ни политически хайлайф, че ще се опитат да пренебрегват и да заметат под килима тази самодейност, в последна сметка референдум ще има, уточни депутатът от " Възраждане ".

Оттук нататък не можем да приказваме за подобен приоритет, какъвто непрекъснато ни се постанова – че България трябвало да влезе в еврозоната. Приоритетите на България се дефинират от българския народ. Българският народ ясно съобщи, че желае по тематиката да се организира референдум и на референдума всеки ще има опция да каже. Това е най-демократичният инструмент, добави Деян Николаев.

Изчакваме формалния протокол от ГРАО. Очакваме да бъде качен на уеб страницата на Народното събрание. След това подписката се връща в Народното събрание, би трябвало да мине за разглеждане през съответните комисии и да бъде импортирана в пленарна зала за гласоподаване. Според закона, има времева рамка, която споделя, че в границите на три месеца Народното събрание би трябвало да се произнесе. Като създадем сметка, до 7 юли Народното събрание е задължено да излезе с решение за референдум. Отиваме на референдум за опазване на българския лев дружно с локалните избори наесен. Влизаме в изключителната фаза на борбата за българския лев, която е извънредно значима, сподели още Николаев.

В отговор на въпрос водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов посочи, че в случай че бъде основана парламентарна комисия за поисканите от прокуратурата депутатски имунитети, в това число на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на " Продължаваме прмяната " Кирил Петков, от партията ще вземат участие в нея. Най-мъжкото и най-етичното държание е всеки един от тези хора да си подаде имунитета самичък, съобщи Костадинов.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР