Вече си представяте как отхапвате печените пирожки и усещане вкусния

...
Вече си представяте как отхапвате печените пирожки и усещане вкусния
Коментари Харесай

Печени пирожки с крем

Вече си представяте по какъв начин отхапвате печените пирожки и чувство вкусния крем, с който са цялостни

Необходими Продукти

ЗА ТЕСТОТО


● брашно - 4 ч.ч.
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● квас - 25 г
● яйцa - 1 бр.
● масло - 2 с.л.
● захар - 1 ч.л.
● сол - 1/2 ч.л.

ЗА КРЕМА


● прясно мляко - 400 мл
● пудинг - 1 бр. ванилия
● ванилия - 1 пакетче
● захар - 3 с.л.
● масло - 180 г

ЗА НАМАЗВАНЕ


● яйца - 1 бр.
● пудра захар

Начин на подготвяне

Затоплете млякото до леко топло температура. В него разбъркайте няколко лъжички брашно и маята. Получената каша оставете встрани, като покриете съда с домакинска забрадка.

Брашното пресейте и сложете най-удобно в тава. В средата направете дупка (кладенче) и в него сложете едно яйце, сол, захар и авансово разтопеното масло. Прибавете също и втасалата квас. Започнете да разбърквате, като последователно взимате от брашното. Ако първоначално разбърквате в вилица, то към края наложително размесете тестото с ръце.

Получава се меко, еластично тесто. То не би трябвало да залепва по ръцете ви. Ако е по този начин, значи, че се нуждае от още малко брашно. Полученото тесто сложете в намаслена купа, покрийте с забрадка и приберете на топло да шупва най-малко един час.

През това време направете и крема за пирожките. Разтворете пакетчето пудинг съгласно напътствията на опаковката. Може да употребявате както пудинг, по този начин и нормално десертно нишесте в усет по ваш избор.

Загрейте млякото и сложете да се сгъстява нишестето. Добавете захарта, маслото и ванилията. Бъркайте до приемане на гъст крем. Щом е подготвен кремът, покрийте го с фолио и оставете встрани да изстине.

Готовото тесто разточете на тъничък лист. Изрежете от него кръгове с диаметър към 10 см. Във всеки кръг сложете по една супена лъжица от крема. Затворете деликатно и притиснете от всякъде краищата.

Подредете пирожките в тава, която авансово сте застлали с хартия за печене. Намажете ги с разрушен жълтък и поставете в авансово загрята фурна на 200 градуса да се пекат. Печете към 40 минути или до зачервяване.

Още топли печените пирожки с крем поръсете с пудра захар.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР