Вече седма година Българската Коледа помага на Влади от Русе.Той

...
Вече седма година Българската Коледа помага на Влади от Русе.Той
Коментари Харесай

Българската Коледа помага на Влади от Русе

Вече седма година " Българската Коледа " оказва помощ на Влади от Русе.

Той е с детска церебрална парализа и се нуждае от всекидневна рехабилитация. Средствата, които фамилията получава с помощта на акцията, оказват помощ и за визити при логопед и психолог.

Влади се ражда прибързано в седмия месец. Малко по-късно фамилията му научава и страшната диагноза. За 12 години са минали през всевъзможни компликации, с цел да създадат живота му по-лек. Погледите на близките обаче към момента не схващат.

" Това са деца като всички деца, всеки желае схващане, търсят контакт с другите деца. Той е ментално съхранен, схваща, че е друг и това доста му тежи ", споделя Ивалинка Владова, майката на Влади.

Влади посещава рехабилитационен център, с цел да укрепнат мускулите му.

" При него напредъците са мудни, мъчно се случват нещата, само че усъвършенства си двигателните умения, тъй като той не може независимо да се движи ", изясни майката.

" Доста неща стартира да прави, такива, които преди не можеше. В момента гледаме да надграждаме ", сподели Нели Хасан, кинезитерапевт.

Влади е в пети клас, а обичаният му предмет е българския език.

" Сега в клас сме единствено 7 деца и на мен ми е жалко. Аз си бленувам да се върнем всички деца в клас и да има някаква връзка ", описа 12-годишният Влади.

Освен финансови средства " Българската Коледа " подарява на Влади и фамилията му вяра, сили и кураж.

" Искам да им благодаря, че оказват помощ освен на нас, само че и на доста деца в България. Надеждата постоянно умира последна ", сподели майката на Влади, Ивалинка Владова.

Близките на Влади не стопират да имат вяра, че някой ден той ще проходи и ще сбъдне фантазията си да ръководи автомобил.

Репортер: Пламенка Тонева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР