Вече са ясни четирите полуфиналистки в първия турнир от Големия

...
Вече са ясни четирите полуфиналистки в първия турнир от Големия
Коментари Харесай

Ясни са всички полуфиналистки на Аустрелиън оупън

Вече са ясни четирите полуфиналистки в първия шампионат от Големия шлем Аустрелиън оупън.

Световната номер 1 австралийката Ашли Барти смаза американката Джесика Пегула с 6:2, 6:0 и продължава ударното си показване без изгубен сет досега в шампионата. Барти, която има полуфинал и през 2020-а година ще се опита да завоюва първата си купа на родна земя в Мелбърн. През 2020-а година Барти загуби в полуфиналите от бъдещата шампионка София Кенин. В борба за място на първия си край тя ще срещне американката Мадисън Кийс.

Кийс, която стана единствената непоставена в полуфиналите се оправи с поставената под номер 4 чехкиня Барбора Крейчикова с 6:3, 6:2 и доближи до втория си полуфинал в шампионата. Американката игра на полуфиналите и през 2015-а, само че тогава загуби от тогавашната шампионка Серина Уилямс.

В другия полуфинал ще се срещнат полякинята Ига Швьонтек и американката Даниел Колинс. Швьонтек се оправи в вманиачен мач против ветеранката от Естония Кая Канепи след 4:6, 7:6 (2), 6:3. За Швьонтек това е първи полуфинал в Мелбърн.

Американката Даниел Колинс, която е сложена под номер 27 в шампионата спря серията на ветеранката Ализе Корне от Франция и след 7:5, 6:1 доближи до втория си полуфинал в Мелбърн. Колинс игра на полуфиналите през 2019-а година, само че тогава отпадна от чехкинята Петра Квитова.

Победителката от предходната година японката Наоми Осака отпадна изненадващо още в третия кръг от американката Аманда Анисимова.

Аустрелиън оупън при дамите ще си има нова шампионка, откакто и четирите полуфиналистки не са печелили шампионата. Любопитно е и че никоя от тях не е играла на край в Мелбърн.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР