Вече са известни финалистите в четвъртото издание на глобалния конкурс

...
Вече са известни финалистите в четвъртото издание на глобалния конкурс
Коментари Харесай

NASEKOMO - българският финалист в международния конкурс за социално отговорен бизнес Chivas Venture

Вече са известни финалистите в четвъртото издание на световния конкурс за обществено предприемачество Chivas Venture. Това са 27 започващи компании с идея, които имат капацитет да внесат позитивна смяна в средата към нас. Те ще се борят за част от наградния фонд от 1 милион щ. $ на огромния край на Chivas Venture на 24 май 2018 година, които ще се организира в границите на софтуерната конференция TNW Conference.

Сред финалистите в световния конкурс са и българските обществени бизнесмени NASEKOMO, които развиват план за произвеждане на протеини от органични боклуци. В този стадий на състезанието те ще се състезават за премия от 200 хиляди щ. $.

Сумата ще бъдат разпределена посредством триседмично онлайн гласоподаване (4 – 25 април 2018), в което публиката ще дефинира коя компания да получи финансиране. От през днешния ден всеки, който желае да поддържа българските бизнесмени от Nasekomo, може да даде своя глас на формалната страница на надпреварата. 

За четирите години от съществуването на Chivas Venture над 8 000 започващи компании от шест континента са кандидатствали за присъединяване. Всяка от тях има упоритостта да употребява силата на предприемачеството, с цел да трансформира света в по-добро място за живеене, каквато е и задачата на състезанието. Идеите на тазгодишните претенденти също не стопират да въодушевяват и впечатляват, предоставяйки решение за необятен набор от световни обществени, екологични и здравни проблеми.

Екипът на NASEKOMO, които с финалистите от останалите 26 страни, вземат участие и в едноседмична бизнес акселераторска стратегия в Оксфорд, са първата компания в Източна Европа, която създава технология за разграждане на органични боклуци посредством ларвите на черната муха Black Soldier Fly. Получените протеини могат да бъдат употребявани за високопротеинова храна в отглеждането на животни (захранка на риби и добитък). Проектът, които е основан на кръговата стопанска система, по едно и също време взема решение два казуса, заплашващи бъдещето на човечеството – увеличаващата се нужда от протеини и все по-големите количества хранителни боклуци.



Ако българската компания завоюва състезанието, финансирането ще бъде употребявано за автоматизиране на процесите в компанията, посредством потребление на съвременни технологии и изкуствен интелект. NASEKOMO възнамеряват да влагат в основаването на ферми, които могат да бъдат издигнати по целия свят, с цел да оказват помощ да се понижи количеството органически боклук, замърсяването на въздуха и загубата на естествени запаси и в това време да дават отговор на възходящите световни потребности за скотски протеин.

Тази година Chivas Venture изправя финалистите пред сериозното предизвикателство – да показват плановете си пред интернационална аудитория от вложители, бизнесмени и запалени фенове на технологиите. Кои планове ще вземат останалата част от наградния фонд ще разберем на финала на състезанието в Амстердам на 24 май. 27-те финалисти ще бъдат сведени до едвам пет, като всеки от тях ще има единствено няколко минути, с цел да впечатли журито със своите реформаторски хрумвания и визия за бъдещето.

Научете повече за останалите 26 финалисти в състезанието и гласувайте за българската компания NASEKOMO на този адрес. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР