Вече повече от 75 години Е-класата е символ на прогрес

...
Вече повече от 75 години Е-класата е символ на прогрес
Коментари Харесай

Мост между световете: новата Е-класа

Вече повече от 75 години Е-класата е знак на напредък в междинния клас на първокласните лимузини. Тази година Mercedes-Benz отваря нова глава в историята на модела с преход от мотор с вътрешно горене към електрификация и вълнуващо цифрово преживяване. Половината от новите модели ще бъдат четвърто потомство плъг-ин хибриди. Три от шестте версии на E-класата комбинират преимуществата на автомобил с мотор с вътрешно горене с тези на електромобил. Първите коли ще дойдат в България тази есен.

Електрифицирани мотори
Двигателите са шестцилиндрови от сегашното модулно семейство на Mercedes-Benz FAME (Family of Modular Engines). В допълнение към турбокомпресора, както дизеловите по този начин и бензиновите мотори разполагат с умна поддръжка от интегриран стартер-генератор (ISG), което ги прави меки хибриди. Благодарение на новата батерия, мощността на електрическия мотор е увеличена от 15 на 17 kW, а въртящият миг е до 205 Nm.

При лансирането на модела ще бъдат препоръчани три разновидността на плъг-ин хибриди – E 300 e, E 300 e 4MATIC и E 400 e 4MATIC. С електрическа мощ от 95 kW (129 к.с.) и напълно електрически пробег до над 100 километра (WLTP) градското напредване без излъчвания е изцяло допустимо.
Новата Е-класа е извънредно маневрена и постоянна, с помощта на опционалния завиващ заден мост и по-директното кормилно ръководство на предния мост. Завиващият ъгъл на задния мост е 4,5 градуса, което понижава радиуса на завоя с 90 сантиметра.

MBUX Superscreen като перла в интериора
Инструменталното табло обезпечава цифровото преживяване в интериора. Ако E-класата е оборудвана с опционалния екран за пасажера начело, огромната стъклена повърхнина на MBUX Superscreen се простира до централния екран. Визуално обособен е екранът на лидера. По този метод екраните и информационно-развлекателната система MBUX споделят нов, доста мощен централен бордови компютър. Тази форма на работа в мрежа усъвършенства продуктивността и скоростта на данните.
Развлекателният пакет функционалности (MBUX Entertainment Plus) ще бъде разполагаем в новата Е-класа. Той включва услугите Mercedes me connect и пакет данни от външни снабдители. В взаимозависимост от пазарните спецификации е разполагаем информационен модул с 5G връзка. На спомагателен екран пасажерът начело може да гледа динамично наличие като телевизия или разнообразни видеа, даже когато лидерът зад кормилото го гледа. Чрез камерите, които наблюдават погледа на водача, усъвършенстваната функционалност за дискретност понижава яркостта на екрана и затова риска от неговото разпръскване.

Дигитален ключ
С създаването „ цифров ключ “ E-класата може да бъде стартирана и заключена от мобилното устройство на лидера. Възможно е също шерване на ключове: могат да се употребяват разнообразни цифрови канали, с цел да се поканят членове на фамилията или другари да употребяват автомобила. По този метод притежателят на транспортното средство може да даде разнообразни права на ползвателите, предоставяйки единствено достъп до транспортното средство или също позволявайки то да бъде ръководено. Автомобилът може да разпознае няколко консуматори едновременно, а цифровият ключ на автомобила може да бъде споделен с до 16 души.

Инсталиране на външни приложения и нова селфи камера
Софтуерът на новата Е-класа разрешава инсталиране на външни приложения като платформата за видеа TikTok, играта Angry Birds, браузъра Vivaldi, както и стратегиите за работни срещи Webex и Zoom. В допълнение порталът ZYNC опционално може да предложи видео и стрийминг наличие, спорт, вести и игри на централния и пасажерския екран посредством обединен потребителски интерфейс. Друга нова функционалност е селфи и видео камерата, вградена в MBUX Superscreen в горната част на инструменталното табло. Когато автомобилът не е в придвижване, лидерът може да взе участие в онлайн конференции посредством приложението Webex, както и да снима лични видеа.

Изкуствен разсъдък
Mercedes-Benz работи върху потреблението на изкуствен интелект (AI) в колите, тъй че те да могат да запаметяват най-често употребяваните функционалности за комфорт или както производителят ги назовава – потребителски „ рутини “. Идеята е в идващ миг изкуственият разсъдък да може да автоматизира стартирането и използването им. При лансирането на модела клиентите ще могат да употребяват заложени шаблони за „ рутини “, както и ще имат опция сами да настройват такива.

Комфорт и цифровизация
Е-класата дава началото и на нова функционалност, която ще способства за понижаване на признаците на прилошаване при пътешестване като част от пакета ENERGIZING COMFORT. Благодарение пък на опционалната екстра за автоматизиран климатичен надзор THERMOTRONIC цифровият вентилационен надзор усъвършенства комфорта. Той автоматизирано настройва предните вентилационни отвори съгласно заложените параметри. Това може да стане за всяко място да вземем за пример посредством потребителския профил. Въпреки това дюзите могат да се подравнят и на ръка, както нормално.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР