Вече почти не съществува човек, който да не използва телефон,

...
Вече почти не съществува човек, който да не използва телефон,
Коментари Харесай

Какво ще се случи с РЪЦЕТЕ ви, ако използвате клавиатурата всекидневно

Вече съвсем не съществува човек, който да не употребява телефон, преносим компютър или компютър в всекидневието си било то с работна цел, или за забавление. Има редица специалности, които са свързани с прекарването на часове пред екрана и непрестанното писане по клавиатурата. Факт е обаче, че ръцете ни страдат от това всекидневно натоварване, даже и да ни се коства нищожно. Ръцете страдат от дългите часове писане, изключително в случай че то се прави и много бързо.

От значение е стойката на ръцете по време на писане, стискате ли пръстите си, кои елементи от ръката стягате и кои държите отпуснати – плещи, китки, мускули към врата, ключица и така нататък Всичко това може да повлияе неподходящо върху пръстите и ръцете ви, а болката е сравнима със строшаване или навяхване.
Как да се отървем от бактериите по клавиатурата
Бактерии, коронавируси, газирани питиета, бургер сосове, сиренце… Това са единствено част от нещата, които всекидневно могат да попаднат...
Прочети повече
Ако работата ви е обвързвана точно с писане и започнете да изпитвате болки в ръцете – не неглижирайте признаците, а си обърнете внимание в точния момент, потърсете експерт и се консултирайте с него. Ако има появил се проблем, започнете навреме лекуване.

Според някои извършени изследвания, към 80% от хората, занимаващи се всекидневно с писане на копютър, се оплакват от дискомфорт в ставите, мускулите и сухожилията.

Може би ви се коства, че последствията няма да са съществени, защото не прилагате напън и не усещаме огромно напрежение по време на работа, само че с струпване на часовете, прекарани в една поза и стягане на мускулите, се получава компресия на пръстите и китките, както и на ставите и връзките, а оттова се появява и болката.

При неглижирането и цялостното игнориране на този проблем, първо, че той може да се трансформира в продължителен и второ, това еднообразие и стягане може да е рисково за развиване на синдром на карпалния тунел. Той се характеризира с болежка при писане в показалеца и безименния пръст, в китката или в други пръсти, според от метода, по който пишете.
Клавиатурите са по-мръсни от тоалетна паница
!~Върху някои клавиатури има повече бактерии, в сравнение с по тоалетна паница, демонстрират данните от проучване, извършено от английската орг...
Прочети повече
Положението по никакъв начин не е за подценяване, тъй като при по-сериозните случаи даже може да се наложи оперативна интервенция. Това ще е належащо, защото с течение на времето и увеличение на напрежението, има възможност болката да се популяризира из цялата ръка и мускулите да влошат положението си.

Ако желаете да си спестите огромна част от упоменатите неприятности, ви съветваме да пишете в вярна стойка. Главата и гръбнакът да стоят изправени, ръцете и лактите да са ситуирани на една низина, с цел да не се отпускат. Практикувайте разнообразни извършения за китки и си вземайте нужната отмора.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР