Вече по традиция Дружеството на пловдивските художници представя през ноември

...
Вече по традиция Дружеството на пловдивските художници представя през ноември
Коментари Харесай

Юбиляри с изложба „5/6/7“ в галерия „Капана“

Вече по традиция Дружеството на пловдивските художници показва през ноември създатели с кръгли и юбилейни годишнини в сборната галерия „ 5/6/7 “ с куратор Костадин Отонов. Тя ще се открие на 10 ноември (петък) в 18:00 часа в изложба „ Капана “ и ще може да се види до 28 ноември 2022 година Входът е свободен.

Най-младият измежду единадесетте рожденици е графикът Панайот Панайотов (50). Шестото си десетилетие са закръглили графиците Крикор Касапян и Мъгърдич Касапян, реставраторката Елена Кантарева – Дечева, която ще покаже планове на църковна живопис, скулпторът Светлозар Чавдаров, живописците Николай Няголов и Стоян Куцев, графичните дизайнери Мариана Станкова и Георги Станков. Възрастово ги изпреварва Вихра Григорова (живопис), а уредникът на изложбата – графичният дизайнер Костадин Отонов отбелязва 75-годишен празник.

Числата в заглавието „ 5/6/7 “ би трябвало да се разчитат като етапни в артистичния път на художниците, които ще зарадват пловдивската аудитория с една прелестна сборна експозиция.

Изложбата се осъществя с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от нейния Културен календар за 2023 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР