Вече писах за глупостта на русофобите в България, чиито официални

...
Вече писах за глупостта на русофобите в България, чиито официални
Коментари Харесай

Захарова с нова порция антиевропейски и антибългарска риторика

" Вече писах за нелепостта на русофобите в България, чиито публични управляващи ми „ не разрешиха ” да бъда в небето над страната им.

Но колкото минава времето, толкоз по-интересно става.

На елементарния въпрос към чиновниците на Европейски Съюз „ какво беше това? “, публицистите получиха екстравагантни отговори ".

Това написа с подигравка в канала си в Телеграм представителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова, употребявайки познатата антиевропейска и антибългарски реторика.

Какво написа още Захарова, която е забранителния лист на Европейски Съюз, поради което България не разреше на самолета на Лавров да премине през нашето въздушно пространство, пътувайки за среща на ОССЕ в Скопие:.

Говорителят на Европейската работа за външна активност на Европейски Съюз Питър Стано (27 ноември): „ Евентуалното пътешестване на Лавров до Северна Македония за присъединяване в срещата на министрите на ОССЕ не би било нарушаване на европейските наказания... Ако страните разрешат на съветски аероплан да лети над територията на Европейски Съюз или в случай че управляващите на Северна Македония одобрят персоналното присъединяване на Лавров, няма да имаме нищо срещу.

Говорителят на Европейската комисия Адалберт Янс (30 ноември): „ Както знаете, Европейски Съюз има възбрана за полети на съветски самолети, само че включва доста къс лист с изключения и държавите-членки на Европейски Съюз могат да ползват тези изключения.

Те също нямат обвързване към Европейската комисия да осведомят нея или други страни за използването на изключения. Това са правните правила, които съществуват през днешния ден. Що се отнася до аргументите за изключения от глобите, измежду тях са филантропични и други аргументи.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг (30 ноември): „ Работата на ОССЕ е да провежда срещи на ОССЕ. Редица страни от НАТО са участници в ОССЕ, само че не е моя работа да давам препоръки за организирането на сходни срещи. Моите пълномощия включват образуване на срещи на страни-членки на НАТО.

Българският външен министър Мария Габриел (29 ноември): „ Полетът на Лавров (през българското въздушно пространство) е свързан от преимуществата, които му се дават, с цел да има опция да взе участие в интернационалните конгреси... Ако в листата на делегацията има човек, който е включен в описите със наказания на Европейски Съюз, тогава неговото прехвръкване няма да бъде позволено. "

Ръководителят на пресслужбата на Европейската комисия (ЕК) Ерик Мамер (Франция) предстоящо не откри отговор на съответния въпрос на медиите по време на брифинга и предложи този въпрос да бъде адресиран до гръцките управляващи.

А Адалберт Янц (Полша), който следи отразяването на транспортните въпроси в Европейска комисия, сподели, че с цел да даде цялостен отговор, пресслужбата ще би трябвало да „ предприеме избрани старания “.

За тези публицисти, които се интересуваха от въпроса (и за невежия Ерик Мамер също), ние обясняваме:

Регламент за глобите на Съвета на Европейски Съюз № 2014/145/CFSP (относно персоналните ограничения) разрешава на страните-членки на Европейски Съюз, по изключение, да разрешат влизане в Европейски Съюз даже на глобени лица, в случай че това е належащо за присъединяване им в интернационалните събития в границите на ОССЕ. Очевидно пресслужбата на Европейска комисия напълно се е объркала в тънкостите на личното си, толкоз деликатно създадено санкционно законодателство.

Безплатен съвет към всички тези реализатори на антируски наказания: в случай че за следващ път забравите какви съответни наказания сте подхванали и за какво, както и името си, свържете се с Постоянното посланичество на Русия в Европейския съюз. Там експертите водят хроника на алогизмите на Европейски Съюз и ще оказват помощ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР