Вече петима пациенти са се възползвали от процедуратаСпециализирана болница за

...
Вече петима пациенти са се възползвали от процедуратаСпециализирана болница за
Коментари Харесай

„МЕДИКА КОР“ - Русе отвори първата лаборатория по електрофизиология в Северна България

Вече петима пациенти са се възползвали от процедурата

Специализирана болница за интензивно лекуване по кардиология „ МЕДИКА КОР “ надгради необятния набор от действия в региона на кардиологията, които предлага посредством първата в Северна България електрофизиологична лаборатория.

Тя действа в лечебното заведение от месец октомври и екипът от експерти, отпред с доктор Емилиян Мартинов, до в този момент е направил в нея процедури с катетърна аблация на петима пациенти.

Инвазивната електрофизиология е високоспециализирана активност и е част от актуалната кардиология. В електрофизиологичната лаборатория се прави диагностика и лекуване на ритъмните и проводни нарушавания на сърцето.

Лабораторията разполага със система за триизмерна картография на сърцето, която е снабдена с най-новия програмен продукт и хардуер за тази цел и е първата и единствена, доставяна такава в България. 3D-сърдечното картографиране спомага за по-добро схващане на механизма и произхода на сърдечните аритмии, тяхното разпространяване в сърцето, като също по този начин дава и опция за по-прецизното локализиране на катетрите с които се прави проучването и аблацията.

Електрофизиологичното проучване (ЕФИ) се прави под рентгенов надзор и изисква венозен съдов достъп. Обикновено се употребява феморален венозен достъп (през вена на крака), като според от протокола на лабораторията и спецификата на процедурата достъпът е десностранен или двустранен.

Катетърната аблация е ефикасен и потвърден способ с висока успеваемост при лекуване на огромен брой надкамерни и камерни аритмии, като пароксизмална надкамерна тахикардия, предсърдно вибриране и мъждене, фокални предсърдни тахикардии, камерна екстрасистолия и камерни тахикардии, като последните постоянно са животозастрашаващи. Най-голяма изгода от нея имат пациентите с пристъпни тахикардии, както и такива, при които аритмиите утежняват работата в всекидневието и качеството на живот.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР