Вече от месеци не достигат шофьори на автобуси от градския

...
Вече от месеци не достигат шофьори на автобуси от градския
Коментари Харесай

Предлагат по-скъп билет заради кризата с градския транспорт във Варна

Вече от месеци не доближават водачи на рейсове от градския превоз във Варна , оповестява Българска национална телевизия.

От сектора са на мнение, че рецесията се дължи на ниските заплати . Общинският транспортьор пое образованието на младите водачи, само че още веднъж няма желаeщи да седнат зад кормилото.

Шофьорите изясняват, че отговорността и напрежението в работата са огромни, а заплащането - ниско. За да съумяват да спазят разписанието, постоянно водачите въобще не слизат от рейса през целия работен ден и поемат спомагателни смени. По тази причина те считат, че заплатите би трябвало да станат най-малко двойни.
 Не доближават водачи за градския превоз във Варна
Не доближават водачи за градския превоз във Варна

По думите на шефа Злати Златев различен проблем са ремонтите

Изпълнителният шеф на " Градски превоз " - Варна Злати Златев е безапелационен, че първата стъпка към по-високи хонорари е повишаването на автобусния билет.

Той показва, че себестойността на цената на билета е доста над 1 лев, колкото коства той сега. По негови думи билетът би трябвало да стане най-малко 1,50 лева

Като друга мярка за разрешаване на казуса с неналичието на фрагменти общинската компания обмисля приличането на повече дами в сектора. Разглежда се и концепцията да се обезпечава безвъзмездна квартира за водачи от други обитаеми места.

През 2018 година загубите и отговорностите на сдружението са над 7 милиона лв..
 Увеличават с 10% три години заплатите на водачите в столичния превоз
Увеличават с 10% три години заплатите на водачите в столичния превоз

Според Българска социалистическа партия съглашението не е достатъчно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР