Вече обсъдихме потенциално страхотните заглавия, които ще се появят в

...
Вече обсъдихме потенциално страхотните заглавия, които ще се появят в
Коментари Харесай

Какво още ще играем през 2018-та година?

Вече обсъдихме евентуално страхотните заглавия, които ще се появят в първите месеци на новата година. Сега продължаваме тематиката с редица игри, които към момента нямат точна премиерна дата, само че са оповестени за 2018-та година.

God of War – пролет 2018 (PS4)

След като Kratos свада от пердах гръцкият мавзолей, в този момент е време да насочи взор към друга митология: скандинавската. За пръв път с асистент (в лицето на младия си наследник Atreus) и с нова камера, изнесена зад едното рамо на героя, God of War самоуверено минава в новата генерация. Вече знаем, че играта ще е много дълга – над 30 часа, и че няма да има никакъв мултиплейър съставен елемент, само че това по никакъв начин не ни тревожи. С неспокойствие чакаме точната премиерна дата, с цел да сритаме задниците на нов куп от митологични същества и богове.

Прочетете още: Игрите през 2017-та – какво ни впечатли и какво ни разочарова?



Days Gone – пролет 2018 (PS4)

Ако си мислите, че зомби тематиката е мощно преекспонирана последното десетилетие... ами, напълно прави сте. Но това не пречи на новият PS4 ексклузив Days Gone да наподобява забавно. Враговете в този отворен пост-апокалипчитен свят не са тъкмо зомбита, така наречен Freakers са инфектирани хора, които изпитват яростен апетит към всичко, което мърда. Главният воин Deacon е моделиран и озвучен от Сам Уитуър (Sam Witwer), който е остарял познайник от времето на Starkiller в Star Wars: The Force Unleashed. Уникалното в играта е, че играча постоянно ще би трябвало да се оправя със стотици зомбита, които го преследват – постоянно това ще изисква досетливост, защото с колкото и оръжия да разполагаш, няма да можеш да избиеш легионите от немъртва злина.



Crackdown 3 – пролет 2018 (Xbox One, PC)

Безспорно най-чаканата игра за Xbox One попада за трета година в този жанр лист. Разработвана от към този момент над 5 години от общо четири студия (Sumo Digital, Reagent Games, Ruffian Games, както и Cloudgine), това нещо или е било цялостна неразбория, която Microsoft упорстват да бъде закърпена или ще е демонски добра игра, която ще надгражда във всеки един аспект предшествениците си. От предходната година, новото е, че Тери Крюс (Terry Crews) ще е един от героите, с които ще сеем съсипия измежду футуристичния метрополис. Разбира се, чакаме акцията да е цялостна с пародийни моменти, бутафорни персонажи и наситена с екшън, само че чакаме играта същински да блесне в онлайн ко-опа за четирима играчи.



Red Dead Redemption 2 – пролет 2018 (Xbox One, PS4)

Red Dead Redemption 2 евентуално е най-чаканата игра на 2018-та за мнозина. Rockstar Games към този момент са пословични с невижданото качество, на своите артикули, тъй че чакаме нищо по-малко от безспорен шедьовър на осмото изкуство. За страдание, не знаем доста за самата игра. Този път с изключение на дълга и запаметяваща се акция, знаем че ще има и мултиплейър, разнообразни герои, разнообразни режими. Предвид грандиозния триумф на онлайн частта на Grand Theft Auto V, евентуално Rockstar ще отделят особено внимание на мултито.

Red Dead Redemption 2 по дифолт е в топ 3 на годината, тъй че чакаме с голямо неспокойствие премиерата!



Detroit: Become Human – пролет 2018 (PS4)

Както е съвременно последните години, Detroit: Become Human е синематик адвенчър игра дело на хората, които сложиха основите на жанра Quantic Dream (Indigo Prophecy, Heavy Rain, Beyond: Two Souls). Помните ли Kara тех демото, което Sony демонстрираха преди няколко години? Е, Kara е един от трите андроид героя, с които ще разнищваме историята разрастваща се измежду футуристичен Детроит. Другите двама са детектива андроид Connor и революционера Marcus.

Detroit: Become Human е извънредно упорит план, който французите създават към този момент повече от 5 години. Само сюжета на играта е дълъг над 1000 страници, а моушън кепчъринга е дело на близо 150 артиста.



State of Decay 2 – пролет 2018 (Xbox One, PC)

Ако The Walking Dead ни е научил на нещо, то то е, че при зомби апокалипсис би трябвало да се подписват другарства и да се образуват колонии, които да продължат развиването на човешкия тип. State of Decay 2 взима тези полезности насериозно и показва ко-оп за четирима играча, които би трябвало да работят дружно, а не да се чудят по какъв начин да се избият взаимно. За да се построи колонията, ще би трябвало да се строят здания, да се събират запаси и хранителни запаси, а няма по какъв начин да мине и без избиването на някое и друго зомби или тайфа от противников настроени хора.



Vampyr – лято 2018 (Xbox One, PS4, PC)

Както и да го гледаме, последната същински качествена игра на вампирска тема е Vampire The Masquerade: Bloodlines, която е от античната 2004-та година. Vampyr би трябвало да запълни по този начин създалата се празнота, а с това дело са се захванали Dontnod, които стоят зад Remember Me и Life is Strange. Действието се развива в Лондон, през 1918-та година, време, в което странният Jonathan Reid ще има две благоприятни условия: да употребява силите и уменията си на лекар, с цел да откри лек за смъртоносна зараза или да бъде жищник, който бленува за топла човешка кръв. За наше благополучие, играта се обрисува да е жанр Dishonored, само че с Dracula. Чакаме, пък да забележим какво ще излезе.



Metro Exodus – есен 2018 (Xbox One, PS4, PC)

Втората Metro игра (Metro: Last Light) се появи през 2013-та и към този момент бяхме почнали да позабравяме, че украйнците от 4A Games имат съществени проекти за трилогия. Основата цел е същата – оцеляване, измежду ледената пустота на Русия, само че и търсене на обетова земя, която крие спасението на човешката раса. Имаме известни съмнения, че Metro Exodus няма да се появи през тази година, само че дано не губим вяра... също както остарелият ни другар Artyom.



Anthem – есен 2018 (Xbox One, PS4, PC)

Anthem е отговорът на Electronic Arts към Destiny – екшън шутер в споделен свят и гигантска сай-фай галактика. Като геймплей и борби доста прилича Mass Effect, само че бронираните костюми наречени Javelin вършат напредването и маневрите по време на екшъна да са много забавни. Сценарист на играта е Дрю Карпишин (Drew Karpyshyn), който почитаме доста поради историята на първите два Mass Effect-a, както и поради Star Wars: Knights of the Old Republic. А това автоматизирано прави Anthem със доста по-качествен сюжет по отношение на Destiny 1 и 2. Но дано не забравяме, това е значително ММО, тъй че ще е забавно да забележим по какъв начин ще се развива фабулата.



Skull and Bones – есен 2018 (Xbox One, PS4, PC)

Sea of Thieves не е единствената пиратска игра с отворен свят, която ще се появи през 2018-та – Skull and Bones на Ubisoft, също ще се бори за лъвския къс. На процедура, играта доста припомня на Assassin " s Creed: Black Flag, само че без частта с ордена на убийците. Skull and Bones дава обещание, че ще има дълга акция, която ще се развива измежду Индийския океан през 18-ти век, само че наподобява, че солта ще са PvP борбите сред цели кораби в онлайн режима. О, и с цел да е още по-интересно, в играта ще са намесени и редица свръхестествени детайли, като дългите и лепкави пипала на митичния Кракен.



Mega Man 11 – края на 2018 (Switch, PS4, Xbox One, PC)

След като дълги години Capcom пренебрегнаха именитият Blue Bomber, главната сага за Mega Man ще бъде продължена! Mega Man 11 наподобява като да е коктейл от положителното остаряло време и новата генерация в 2.5D измерение. Вече знаете какво ни готвят японците – нови умения всмукани от повалените босове, цветни равнища изпълнени с новаторски детайли, доста първокласен екшън, страховит саундтрак и несъмнено, мирис на остарялата генерация екшън платформъри. И въпреки всичко, бъдете с умерени упования, ние към момента не можем да забравим горчивия усет на друга игра, която беше завръщане към корените (Mighty No. 9).



Soul Calibur 6 – края на 2018 (Xbox One, PS4, PC)

Soul Calibur. Ама че носталгична ще е 2018-та. Soul Calibur 5 се появи преди 6 години и към този момент бяхме поизгубили вяра, че ще забележим продължение на главната поредност (изключваме несъмнено, всичките портове, римейкове, мобилни игри и впрочем залъгалки). Към момента сме видяли само Sophitia и Mitsurugi да преплитат мечове, което ще е тъкмо в точния момент за 20-тата годишнина на поредицата. Играта наподобява, като микс сред бързата скорост и притискането на именития Soul Calibur 2 и приемствеността на Soul Calibur 5.



Darksiders 3 – края на 2018 (Xbox One, PS4, PC)

Първо беше War, по-късно Death, а в този момент е Fury, идващият конник на Апокалипсиса. Darksiders елементарно завоюва вниманието на публиката поради миксирането на най-успешните и забавни детайли на The Legend of Zelda (отвореният свят, левъл дизайна), Devil May Cry (бойната система, развиването на уменията) и Legacy of Kain игрите (акцента върху героите и озвучаването им, пъзелите). Е, Fury, бидейки женски персонаж, разчита не толкоз на грубата, сурова мощ, а на смъртоносните си камшици и магията. Отново, против нас ще е войска от демони, тровещи пост-библейски-апокалиптичната Земя, само че и седемте смъртни гряха от гниеща-демонична-плът и гнусна-лепкава кръв.

Вероятно някои от вас се тормозят, че основателите на първите две игри Vigil Games бяха разформировани при продажбата на THQ, само че купувачите от Nordic Games образуваха Gunfire Games. А Gunfire Games се състоят главно от някогашни членове на Vigil Games екипа, тъй че имаме вяра, че Darksiders 3 е в положителни ръце.



Други игри, за които не ни стигна мястото, само че чакаме с неспокойствие през 2018-та:

Shadow of the Colossus – 6-ти февруари (PS4)

The Crew 2 – пролет 2018 (PS4, Xbox One, PC)

Ooblets – лято 2018 (Xbox One, PC)

Spider-Man – лято 2018 (PS4)

Final Fantasy 7 Remake – лято 2018 (PS4)

Ace Combat 7: Skies Unknown – лято 2018 (PS4, Xbox One, PC)

Ori and the Will of the Wisps – лято 2018 (Xbox One, PC)

Dreams – есен 2018 (PS4)

Guacamelee 2 – есен 2018 (PS4, Xbox One, PC)

Call of Cthulhu – есен 2018 (PS4, Xbox One, PC)

Overkill’s The Walking Dead – есен 2018 (PS4, Xbox One, PC)

Bloodstained: Ritual of the Night – есен 2018 (Switch, PS4, Xbox One, PC)

Code Vein – есен 2018 (PS4, Xbox One)

Travis Strikes Again: No More Heroes – есен 2018 (Switch)

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР