Вече нямаме Конституционен съд. Това заяви лидерът на Възраждане Костадин

...
Вече нямаме Конституционен съд. Това заяви лидерът на Възраждане Костадин
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Костадин Костадинов: Вече нямаме Конституционен съд

Вече нямаме Конституционен съд. Това съобщи водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов, пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Още гледайте във видеото на:

Според вас имаме ли оттук нататък правов и парламентарен ред

„ България към този момент не е правова страна. От през днешния ден нататък наглите ръководещи погребаха българския закон ”, сподели Костадинов.

 

напомня, че през днешния ден новоизбраните конституционни съдии от парламентарната квота Десислава Атанасова и Борислав Белазелков поставят клетва.

Според адвокати клетва може да няма, единствено в случай че самите новоизбрани съдии откажат да се закълнат, или в случай че ръководителят на Конституционен съд Павлина Панова напусне церемонията.

Във вторник президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за избора на новите членове и прикани те да не поставят клетва. Все още не е ясно дали той ще участва, а точно президентът е една от главните фигури, пред която новоизбраните претенденти би трябвало да положат клетва.

В претекстовете си Радев напомня новоприетия член от Конституцията, който задължава Народното събрание при избор на членове на органи да съблюдава правилата на неприкритост, бистрота, гласност и аргументираност, с цел да подсигурява тяхната самостоятелност. Според президента тези правила са били нарушени и не могат да бъдат заместени от формалните разисквания и процедури, целящи легитимирането на предварителна сделка сред ръководещите политически сили.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР