Вече няма опасност от последващи взривовеСлед претърсване на отломките от

...
Вече няма опасност от последващи взривовеСлед претърсване на отломките от
Коментари Харесай

Близки на работещи в Арсенал: Все работниците са виновни, работят с отрови, а даже не им плащат както трябва!

Вече няма заплаха от следващи гърмежи

След претършуване на отломките от рухналия " Цех 150 " на четвърти цех " Арсенал " в Казанлък са открити телата на двете дами, които бяха в неопределеност след гърмежа. Те са на 43 и 53 години. Една от жертвите е от Мъглиж, информира 

Данка Бакалова продава в града автобусни билети и споделя, че се е познавала с 53-годишната жена, която е измежду починалите.

" Тя е била изпратена от Мъглиж на бригада в Казанлък. От доста години работи и е съзнателна. Занимавала се е със примес токсини, барут - елементарен служащ ", сподели Данка Бакалова.

В Мъглиж тъжната новина към този момент се разнася и локалните приказват за нещастието.

" Като не заплащат, хората бързат да гонят норма, какъв брой служащи осакатиха от този цех... То не се знае, може и от обект да паднеш, може би нормите бъркат работата ", допусна гражданин на Мъглиж.

От прокуратурата обявиха, че и трите жертви на гърмежа са чиновници с опит в оръжейния цех.

" Мъжът е със стаж от 8 година в завода, едната жена с 9 година, другата с 15 години ", уточни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Разследването е поето от Националната следствена работа. " Работи се по няколко версии - едната е човешка неточност, другата допустима версия е по механически аргументи ", сподели още Атанасов.

" Два месеца е срокът за следствие, само че с оглед тежестта на случая, ще бъде продължен този период ", добави наблюдаващият прокурор Юлиана Станева.

Завод " Арсенал " е предприятието, осигуряващо главно прехранване за локалните в Мъглиж. На Делка съвсем цялото семейство работи в оръжейницата. Заради зачестилите произшествия обаче, синът ѝ напуща, а брачният партньор ѝ е тежко потърпевш преди години, още веднъж при случай.

" В първите години остана без ръце. Все служащите са отговорни, не съм чула различен да е отговорен... Нито им заплащат труда както би трябвало... ", показа Делка.

След следващата покруса с три жертви, работата в цех " Арсенал " продължава. Вече няма заплаха от следващи гърмежи. А чиновниците се молят всеки гърмеж да е последният.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР