Вече няколко години поред Фондация Колективът развива инициативата Реките на

...
Вече няколко години поред Фондация Колективът развива инициативата Реките на
Коментари Харесай

Другото лице на река Перловска

Вече няколко години подред Фондация " Колективът " развива самодейността " Реките на града ", която след София обхвана и други градове у нас. Издания на фестивала тази година имаше в Стара Загора, Велико Търново, като се възнамеряват и в Габрово и Синеморец.
 Реките на София, Лъвов мост и изненадите на третото издание на фестивала до Владайската река
Фестивалът, който чупи върхове

С какво ще ни изненада Реките на София този път

В столицата " Реките на София " се завръща за четвърти път, с цел да преобрази и социализира пространството край Перловска река в Южен парк 2, наоколо до Регионалния център за модерно изкуство " Топлоцентрала ". Началото на фестивала е 1 септември, като 3 септември, неделя, посетителите ще могат да вземат участие в разнообразни културни събития.

Богатата стратегия на фестивала, който ще се разгръща на няколко подиуми, пригодени към естествения хабитат на река Перловска, ще включва доста музика, кино и стендъп.
 Снимка 631581

Още в петъчната вечер заниманието е в ръцете на Inside joke Stand up comedy. Ще чуем групите 4ЕТНО и The Sciencе, уличните музиканти JamBure и ще забележим онлайн гения на многоликия актьор Иван Шопов. В последния ден пък програмата ще бъде приключена с късометражно кино.

И това надалеч не е всичко. За да се включат посетителите допълнително и по-разнообрази интензивности, уредниците на събитието са планували и циркови, научни и арт работилници, йога, хендмейд базар и отборно съревнование с въпроси за ботаниката, екологията, географията и, несъмнено, реките.
 Снимка 631580

Изборът тазгодишното издание на " Реките на София " да се организира край река Перловска, въобще не инцидентен. Така фестивалът слага на фокус едно от дребното места в града, където реката е бистра и към момента в естественото си корито, с цел да покаже една допустима и по-добра позиция към софийските реки. А най-приоритетното за тях сега е да бъде построена система за делене на битовата канализация от дъждовната. След извършени съвещания за положението на реките в столицата, един подобен план има капацитета да увеличи осезаемо чистотата им.

Именно с фестивала " Реките на София " уредниците желаят да насочат светлините на прожекторите към тези екологичните провокации и да ангажират повече жители, бизнеси и институции в идеята за опазването на реките. Затова с изключение на в културната стратегия, всеки искащ клиент на събитието, ще може да се включи и в интерактивен урок по активизъм и градско обмисляне.
 Реките на София, второто издание на фестивала и какво да чакаме от него
Реките на София оживяват още веднъж

Интересни занимания за уикенда

Фестивалът " Реките на София " е от 1 до 3 септември край река Перловска в Южен парк 2, а още информация за събитието има.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР