Вече нищо не разбирам! Значи, когато възпрепятстващото съоръжение, тоест оградата

...
Вече нищо не разбирам! Значи, когато възпрепятстващото съоръжение, тоест оградата
Коментари Харесай

Люба Кулезич за проявите на хиперактивна политическа налудничавост

Вече нищо не разбирам! Значи, когато възпрепятстващото оборудване, т.е. оградата по българо-турската граница трябваше да бъде открита с фанфари и флагове, можеше да бъдат канени публицисти от всички медии. Можеше фрагментите да се излъчват по всички малките екрани. От през вчерашния ден към този момент това е действие, което плаче за прокуратурата поради нарушаване на закона и разпореждане 180. Това съобщи Люба Кулезич по телевизия BIT.
Поне това ми остана в главата след днешно изказване на вицепремиера Валери Симеонов след въпрос дали, в случай че Елена Йончева си пусне направения филм за оградата, ще бъде задържана. Впрочем, аз персонално не знаех, че фрагментите, които през вчерашния ден Би Ай Ти не излъчи поради решението на Министерския съвет, били от предстоящ филм на Елена Йончева. Това не анулира обстоятелството, че възбрана има. „ Ми дано си го пусне. Но от Българска социалистическа партия би трябвало да знаят, че това не им е партиен пленум да си поставят подписите тук и там. Всеки, който си е поставил подписа, ще си носи отговорността. Не ме интересува дали са 80 или 180 депутати. “

Това – във връзка изявлението на Нинова през днешния ден в Народното събрание, че 80-те народни представители на Българска социалистическа партия са подготвени да бъдат задържани, само че няма да се подчинят на цензурата върху информация за оборудването на българо-турската граница единствено поради вчерашното решение на Министерския съвет да го разгласи за стратегически обект.

„ Не може един язовир, автомагистрала и жп гара да бъдат обекти от национална сигурност, а оградата да не бъде, продължава господин Симеонов. Тук съгласно него, ставало дума за „ хиперактивна политическа ненормалност от страна на Българска социалистическа партия, заради неналичието на каквито и да било причини за сегашните достижения на ръководството “.

Бих спорила за деянията на хиперактивна политическа ненормалност, като се има поради, че депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров оня ден бе заставен да хвърли оставка поради невъздържано държание по отношение на публицист в директен ефир. За същото на господин Симеонов му желаеха оставката. Вярно, направиха го пресметливите играчи от Движение за права и свободи. Но пък мотив имаше и беше подобен със заканите на Антон Тодоров. Въпросът обаче е различен. Става ли дума за публично наложена цензура с аргумента, че оградата е оповестена за стратегически обект? Или не, не било поради цензурата, както се оправда Валери Симеонов, а да се облекчало финансирането, щото Закона за публичните поръчки бил муден? Ама че работа! Излиза, че щом една автомагистрала е оповестена за обект на националната сигурност снимането или не дай, Боже, пътуването по нея ще стане закононарушение?

А значи ли това, че в случай че планът АЕЦ „ Белене “ бъде обновен, както се приказва, и му бъде избран статут като на оградата, то всяка информация за него, в това число и за далавери, ще праща създателите й в ареста? Как се назовава сходна вероятност? Диктатура. И още един въпрос: щом държавното управление се гордее с безспорните си достижения, за какво му дреме от налудничавата сдържаност на опозицията? Тук нещо в логиката на властта не се връзва. А не се връзва, тъй като властта отхвърля да назовава нещата с същинските им имена. Цензурата си е цензура на инат на обвиняванията, че бранителите на тази теза незабавно биват заклеймявани като шпиони на Българска социалистическа партия в публичността.

Глупостите от този тип са си нелепости. Гафът с вчерашното разпореждане за оградата си е гаф. Сега да забележим ще се откри ли някой да го апелира във Върховния административен съд? И в случай че не се откри, значи ли, че на следващия ден министрите на Борисов Трети с ново разпореждане ще анулират оня член от Конституцията, който гласи: „ Република България е правова страна. “? Нищо чудно. И това е страшното.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР