Вече никой няма съмнение, че инцидентите с газопровода Северен поток

...
Вече никой няма съмнение, че инцидентите с газопровода Северен поток
Коментари Харесай

Русия започва наказателно дело за тероризъм във връзка с взривовете по газопроводите Северен поток 1 и 2

Вече никой няма подозрение, че случаите с газопровода " Северен поток " в Балтийско море, са бойкот, излиза наяве от редица изказвания на европейски водачи и министър председатели и на държавния секретар на Съединени американски щати в сряда, откакто предходния ден бяха регистрирани три големи теча на газ от инфраструктурата на съветските тръбопроводи " Северен поток " 1 и 2, предшествани от засечени от сеизмолози земетресения в непосредствена непосредственост до местата с извиращ метан. 
И Европейската комисия, и Съединени американски щати обаче не показват Русия непосредствено като провинен, въпреки това да стори още във вторник Украйна. Кремъл отхвърли да има нещо общо с повредите и дефинира сходно подозрение като " предвидимо, неуместно и неуместно ".
" Очаквахме сходни догатки. И както чакахме, те са глупави и неуместни ", съобщи Дмитрий Песков, представен от съветската организация Интерфакс. Според него, преди да бъдат изказвани сходни изказвания, е трябвало да бъдат изчакани резултатите от следствието на течовете, което " би трябвало да откри дали е имало или е нямало детонация " в региона на трасето на газопроводите.
" Тази обстановка изисква съществуването на разговор и на непрекъснато съдействие сред всички страни, с цел да бъде изяснена повода за течовете ", сподели Песков. Той добави, че сега Кремъл регистрира " цялостна липса на сходен разговор ".
Говорителят на съветския президент Владимир Путин съобщи, че Русия не е заинтригувана от прекъсването на газовите потоци по оборудванията. " Това синьо гориво коства доста пари ", а в този момент изтича, добави Песков.
И той, и Захарова потърсиха сметка от Вашингтон.
В своя Telegram канал говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разгласява видео с Джо Байдън и цитира негови думи от началото на февруари, че " в случай че танкове или войски на Русия пресекат границата с Украйна още веднъж, тогава към този момент няма да го бъде <…> " Северен поток ". Ние ще приключим с това. Обещавам ви, можем да създадем това ".
Следователи от съветската Федерална работа за сигурност към този момент са почнали, по данни на Генералната прокуратура, наказателно дело за акт на интернационален тероризъм по отношение на гърмежите на газопроводите " Северен поток " 1 и 2, заяви през днешния ден за ТАСС пресслужбата на прокуратурата.
Според известието е почнало авансово разследване.
Прокуратурата е установила, че не по-късно от 26 септември в региона на датския остров Борнхолм се били осъществени умишлени дейности за повреждането на газопроводите по дъното само че Балтийско море. " Вследствие на тези дейности на Руската федерация е нанесена същестсвена икономическа щета ", споделиха от органа на обвиняването.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че в следствието би трябвало да вземат участие представители на оператора на газопроводите " Газпром ", а външното министерство на Русия разгласи подготвеност да се включи също в разясняването на аргументите за случаите.
Припоняме, че първата детонация е била засечена от шведски сеизмолози в понеделник югоизточно от датския остров Борнхолм, а втората, по-силната - станала вечерта на същия ден североизточно от този остров, е била като земетресение с магнитуд 3,2. Трусовете са били регистрирани и в Дания, Норвегия и Финландия.
Изтичанията на газ бяха открити преди във вторник да бъде открит различен газопровод от Норвегия за Полша, минаващ през същия бранш на Балтийско море. На откриването на " Балтийския газопровод " полският министър председател Матеуш Моравецки назова случилото се " измама " и съобщи, че това може би е " нова крачка в ескалацията на войната в Украйна ".  style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР