Вече малко по малко започваме да се връщаме към познатата

...
Вече малко по малко започваме да се връщаме към познатата
Коментари Харесай

10 концерта, които очакваме с нетърпение през 2022 година

Вече лека-полека започваме да се връщаме към познатата ни действителност преди пандемията.

Знаем, че всички сме зажаднели за прекарвания, които да можем да споделим с непосредствен човек, даже и с цялата другарска компания. А какъв по-добър избор от концерт на обичан реализатор или група?

Точно по тази причина сме ти подготвили „ пищов “ с най-чаканите събития на международни имена, които ще посетят родината ни. Ето 10 концерта, които чакаме с неспокойствие през 2022 година.

1. Deep Purple – 29 май в София

Рок динозаврите Deep Purple ще забият на родна сцена в края на идващия месец. Концертът е част от огромното турне на групата и на него музикантите дават обещание да изпълнят както най-големите си шлагери, по този начин и частите от последния си студиен албум – „ WHOOSH! “. Убедени сме, че шоуто ще бъде незабравимо!

Легендите на рока не инцидентно са определяни като една от бандите в „ нечестивата троица на английските рок и хеви метъл “ доникъде на 70-те години на XX в. „ Planet Rock “ пък ги показват за петата най-влиятелна група в музиката. А своето международно самопризнание като стандарт в музикалния си жанр получават през 2016 година, когато влизат в Залата на славата на рокендрола!

Можеш да усетиш онлайн целия рок, насъбран за тези 50 години музикална кариера – това е късмет, който не се получава всеки ден! Възползвай се!

2. Whitesnake – 14 юли в с. Могилово, общ. Чирпан

Последният концерт на рок легендите Whitesnake в България ще се организира в китното чирпанско селце Могилово, като част от локалния фестивал. Да, вярно прочете – в село Могилово има рок фестивал и там вървят едни от най-големите имена в тази музика.

Концертът, който чакаме с неспокойствие, ще е част от прощалното турне на групата с повече от 50-годишна музикална кариера, обиколили няколко пъти света със своите грандиозни концертни осъществявания и оставили толкоз доста в рок музиката! Бандата има над 10 международни шлагера, няколко платинени албума и голямата обич на милиони почитатели!

Нямаме и капка подозрение, че Дейвид Ковърдейл и компания ще създадат шоу, което ще се помни дълго! Не губи време – има още малко останали билети!

3. Arctic Monkeys – 12 август в Бургас

Най-популярната модерна инди поп рок тайфа, включи Бургас измежду градовете, в които това лято ще гастролират на малко турне – започват в Истанбул, минават през родината ни и стигат до Хърватия и Румъния. Наистина ни карат да се усещаме като специфичен и бутиков избор от тяхна страна.

Още в деня, в който оповестиха новината, уеб сайтът за продажба на билети блокира, заради големия интерес към събитието. Но по какъв начин няма? Та шефилдската четворка са единствената група, номинирана 9 пъти за награди BRIT, спечелили 7 от тях. Най-успешният им сингъл – “Do I Wanna Know? ” е стриймван повече от 1 милиард пъти!

Дебютният им албум бие именитите Oasis за най-бързо продаден албум във Англия! Oasis! Осъзнаваш защо събитие в новата вълна на брит рока приказваме нали? Това ще е концерт, за който ще се приказва доста в бъдеще! И сме сигурни, че искаш да си част от него!

4. Джейсън Деруло – 14 август в Бургас

Морската гара в Бургас ще стане хазаин на първия концерт на световноизвестния артист с хаитянски корени – Джейсън Деруло. Морският ни град е единственият български град, включен в европейското турне на изпълнителя, с повече от 50 милиона почитатели в обществените медии.

Именно в една от тях – TikTok, американският артист прави министър председателите на всеки идващ собствен нов план. Деруло натрупа почитатели по света с шлагерите си „ Want To Want Me “, „ Whatcha Say “, „ In My Head ”, „ Wiggle “.

Но по-голямото внимание на родната аудитория привлякоха шлагерите му “Breathing ”, в който е включен обикновен с вокалите на Мистерията на българските гласове и „ Talk Dirty “, който е основан на огромна доза балкански ритми, пречупени по „ американски “.

5. Ричард Маркс – 28 август в Пловдив

Едно от най-чаканите музикални събития в Пловдив това лято е концертът на Ричард Маркс. Макар в началото плануван за предходната година с място на осъществяване – НДК в София, Ковид рецесията докара до смяна в графиците на турнето на впечатляващия музикант, с кадифен глас.

И по този начин, с изключение на със заменена дата, концертът му в България се оказа и с изменен град на осъществяване на събитието. Съжаляваме за софиянци! Честито, пловдивчани – имате разполагаем безспорна международна звезда!

Ричард Маркс е първият мъж артист със седем шлагера в Топ 5 на Billboard’s singles chart, като 3 от тях са на върха на класацията. Носителят на Grammy дава обещание ужасно акустично прекарване под звездите на августовското небе над най-голямата открита сцена в България – Античният спектакъл. Тази магична конюнктура те подканя да провериш за останали билети, нали?

6. Дейвид Гарет – 30 август в София

Той демонстрира, че да свириш класическа музика, не значи да си консервативен и закостенял. Той потвърждава, че класиката е такава, тъй като дава класа, изтънчено отношение и… да, може да бъде съвременна! Той е Дейвид Гарег и е в очакване на среща с българската аудитория, с цел да удължи най-малко с още ден лятото.

Защото… на неговите концерти става горещо, изключително за по-нежната част от публиката! Обаятелен, въздействащ, моден и в действителност добър в това, което прави, а точно шоу на сцената. В негово осъществяване може да бъдат слушани както типичен творби, по този начин и интерпретирани едни от най-големите международни поп и рок шлагери през годините.

Съмняваш се, че това е допустимо? Не мислиш, че биха звучали добре и разпознаваемо? Ела и самичък се увери в това!

7. Helloween – 13 октомври в София

Дори двукратно отсрочване на датите от турнето няма да помрачат почитателите на Helloween, тъй като турне въпреки всичко ще има, дата за концерт в София – също! А ние я чакаме с неспокойствие!

Другото значимо за българската метал аудитория е, че и Hammerfall съумяха да потвърдят същите дати и по този начин остават част от общото събитие в столицата. Тази двойна доза „ здрава жица “ ще накара феновете на бандите да си напомнят какво беше удоволствието да си част от концерт на обичаната си група преди светът да попадне в клопката на Ковид-19.

Подозираме, че ползата е толкоз огромен, та „ Арена Армеец “ има заплаха да се стори дребна посредствена зала. Искаш да станеш част от „ погото “? Билетите са в продажба и те чакат!

8. Godsmack – 25 октомври в София

След като през март 2019 година Godsmack взривиха столичната „ Арена Армеец “, тази година се завръщат за още една среща със своите почитатели – още веднъж в София! Този път ще показват, с изключение на потвърдените си евъргрийни, и последните си части от новия си албум.

Това е група, която през целия си музикален живот чупи върхове и надскача поставените граници – има три поредни албума, поставяни под номер едно в влиятелната ранглиста на Billboard, над 20 милиона копия продажби на албуми по целия свят и 4 пъти номинирани за премия Grammy! През 2001 година стават “Artist’s of the Year ” на The Billboard Music Awards.

Не може да си почитател на този жанр музика и да пропуснеш техен концерт, даже и да не си измежду най-върлите им фенове! Просто загуба, която не си коства да си причиняваш!

9. Ал Бано и Ромина Пауър – 8 ноември в София

Да, в огромна част от нагоре упоменатите концерти споделяме, че те са изместени заради непредвидената пандемична конюнктура. При този обаче имаше още един фактор за изместване на датата – Ромина нарани крайници си при случай, което докара до оперативна интервенция и по този начин няколко месеца нямаше по какъв начин да пътува.

Тъй като са доста виновни към уговорките си, екипът на дуета, водени от самия Ал Бано, оферират даже опцията той да изнесе независим концерт. Но дано бъдем реалисти – друго си е да чуеш „ Felicita “ в автентично осъществяване! Затова уредници и реализатори се стопират на разновидността „ по-далеч преместен във времето концерт, само че в непокътнат състав “.

Въпреки многото премеждия, публиката не се отхвърля и презаверява билетите си. Затова дуетът дава обещание да награди феновете си уместно – като ги оставят без мирис от песни, танци и незабравима страст! А италианец обещае ли нещо, безусловно го съблюдава!

10. Андре Рийо – 29 ноември в София

Съвременният шоумен в класическата музика Андре Рийо за поредна година отдава чест на България, като я прави част от турнето си! Вярно е, че и той няколко пъти беше изместван напред във времето, само че пандемичната конюнктура обърка проектите на всички.

Важното е, че концерт въпреки всичко ще има и българската аудитория за следващ път ще има щастието и удоволствието да се потопи в магичния свят, който Рийо и неговият оркестър „ Йохан Щраус “ съумяват да основат на сцената. И през ноември го чакаме с неспокойствие.

Една приказност от цветове, искра, класика, романтика, танци, страхотна музика, изпълнена по брилянтен метод от едни от най-хубавите международни типичен музиканти! Е, по какъв начин да не ти се прииска да станеш част от тази феерия!?

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР