Вече искаме 25% увеличение на основните възнаграждения. За пореден път

...
Вече искаме 25% увеличение на основните възнаграждения. За пореден път
Коментари Харесай

Пожарникарите вече искат 25% увеличение на основните заплати

" Вече желаеме 25% нарастване на главните хонорари. За следващ път сме очевидци на пренебрежителното отношение на ръководещите към работещите в бранш " Сигурност ".

Това сподели пред БНР Красимир Костов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Във Варна през февруари се състоя районен митинг, ставаше дума за концепцията на Бойко Рашков и други политици за изваждането на пожарната от Министерство на вътрешните работи и превръщането ѝ в организация, което пожарникарите отхвърлят, както и за повишение на заплатите с 20 %. От тогава до момента нищо не е контрактувано, през днешния ден е имало среща с финансовия министър в София, а на следващия ден синдикатите дават брифинг за възобновяване на районните митинги.

Костов уточни, че във връзка с концепцията за изваждане на пожарната от Министерство на вътрешните работи от синдиката са създали изследване за модела на работа на страните в Европейския съюз. Резултатът е в 20 страни членки на Съюза пожарната е в Министерство на вътрешните работи.

" Ако приемем тук изваждане на пожарната от Министерство на вътрешните работи, ще тръгнем по работещ модел в Русия и в някогашните руски страни ", изясни той.

Костов поясни, че няма развиване и по въпроса на униформите на чиновниците. И увери, че протестите няма да спрат, до момента в който не реализиран задачите си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР