Вече имаме споразумение с италианската фирма Leonardo и още на

...
Вече имаме споразумение с италианската фирма Leonardo и още на
Коментари Харесай

Меджидиев: Получаваме първият хеликоптер за спешна помощ на 15 декември тази година

" Вече имаме съглашение с италианската компания Leonardo и още на 15 декември полуаваме първия хеликоптер. Споразумението е за общо 6 хеликоптера като останалите ще ги получим поетапно ", това разгласи служебният министър на опазването на здравето, доктор Асен Меджидиев в ефира на Българска национална телевизия.

" Тази седмица разгласяваме социална поръчка за лизинг на 2 хеликоптера, които ще дойдат с екипажи и с техници към тях, с цел да може да стартираме тази въздушна незабавна помощ по въздух през летните месеци ", добави още той.

" Надявам се в края на месец юли да имаме два работещи хеликоптера. Благодарение на това, че работим с Авиоотряд 28 Ще употребяваме пистите на Военновъздушните сили, които са извънредно значими, тъй като подготовката за построяването на хангари и площадки изисква по-дълъг развой. Стартирали сме го и него ", посочи служебният министър.

Националеният координационен център ще бъде в София. Съобщени са и местата за лекари и екипи, които ще се образоват. Паралелно ще започва образованието на водачи и техници за самите хеликоптери.

" Във ВМА ще се образоват медиците. Първоначално това ще са анестезиолози реаниматори, като те наложително първо ще минат през катедрата по авиационна медицина на ВМА, с цел да се види дали са годни за хвърчене, физическото им положение. Ген. Мутафчийски даже построява макет на хеликоптер, на който ще се прави образованието ", заяви доктор Асен Меджидиев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР