Вече имам 8 от 36 изследвани с двойна инфекция -

...
Вече имам 8 от 36 изследвани с двойна инфекция -
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Вече има болни с грип А и коронавирус едновременно |

Вече имам 8 от 36 изследвани с двойна зараза - с грип А и ковид по едно и също време. Те имат антитела и против единия, и против другия вирус. Това сподели по Нова телевизия вирусологът проф. Радка Аргирова.

Все още обаче, не е ясно по какъв начин ще протече заболяването при тях и дали ще е по-тежко, посочи проф. Аргирова.

По думите ѝ досега са разказани към 12 хиляди разновидности на новия ковид, само че те не променят изключително вирулентността (способността да заразява) му.

Въпреки разновидностите обаче този вирус има постоянна конструкция, изясни вирусоложката. Тя цитира нова обява на американски учени в " Ню Йорк Таймс ", изследвали огромен брой преболедували. Те са разкрили непоклатимост на антителата, които се построяват и настояват, че е допустимо имунитетът против COVID-19 да съществува с години .

" Това е доста значимо поради имунизацията, която чакаме да влезе в приложимост ", сподели проф. Аргирова.

Според нея огромният брой смъртни случаи у нас се дължи на неприятна организация в лекуването на болните, които нямат достъп до здравна грижа.

Мръсният въздух може да е причина за по-лесно заразяване с ковид и по-тежко протичане на инфекцията, сподели вирусоложката. Тя удостовери и тезата, че кучето и котката могат да се заразяват и да придвижват вируса. Обяснението е, че те имат кафези с съвсем същия брой аминокиселини като индивида, за които може да се захване вирусът.

Проф. Аргирова удостовери, че бързите антигенни проби би трябвало да бъдат номинирани наедно с PCR , така имат над 95% сензитивност. Проблемът съгласно нея е, че не всички производители оферират високочувствителни антигенни проби, при някои от тях достоверността е 83%, което прави съответното разкриване на новозаразени по-трудно.

" Считам, че  в средата и края на декември ще има спад на новозаразени . Масовото тестване и изолацията са ключът към преодоляването на инфекцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР