Вече има подвижни и служебни Секционни избирателни комисии, които са

...
Вече има подвижни и служебни Секционни избирателни комисии, които са
Коментари Харесай

Полина Витанова, ОИК-София: Всеки момент ще започне приемането на протоколи

Вече има преносими и служебни Секционни изборни комисии, които са тук, и всеки миг ще стартират да бъдат одобрявани протоколи.


Това съобщи Полина Витанова, ръководител на ОИК-София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По думите на Витанова хартиените бюлетини не са не запомнили процеса. " Това е нормалното, което се случи и през 2019 година, тъй че чакаме по същия метод да върви процесът ", добави тя, като посочи, че новото сега е само видеозаснемането и видеоизлъчването.

Времето, което лишава обработването на протоколите, уточни ръководителят на ОИК-София, зависи от СИК, от броя гласоподаватели, които са дали своят вот, и според от това какъв брой бюлетини би трябвало да отчетат и да впишат в протоколите. " Те би трябвало да сформират три протокола, тук-там четири. В 74 секции се избира и кмет на кметства Така че какъв брой време ще им отнеме зависи от броя гласоподаватели и от СИК ", добави Витанова.

СИК са общо 1640, от които 34 служебни и 20 преносими. " Сега идват първите – преносимите и служебните СИК ", означи Витанова.

Тя акцентира, че организацията е такава, че по поредността на идване те получават номер и влизат вътре да си предадат протоколите. " Във всички пространства към залата се изчаква. Осигурена е храна, вода, улеснения ", добави ръководителят на ОИК-София.

В Арена София има и лъчение на публичната телевизия. Има и табла, които демонстрират какъв брой номера са на терен и се обработват, кой следващ номер влиза и се чака. " 1640 като забележим на екрана, сме завършили ", заключи още Витанова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР