Вече има първи заявки за “правното основание”, както го нарича

...
Вече има първи заявки за “правното основание”, както го нарича
Коментари Харесай

ТАСС: Херсонци поискаха от Путин да станат част от Русия

Вече има първи поръчки за “правното основание”, както го назовава Дмитрий Песков, което да разреши нещо сходно да се случи - Кирил Стремусов, зам.-началник на военната администрация в Херсон съобщи, че с декрет ще се желае Херсонска област да стане " пълновръстен индивид на Руската федерация ", пишат от ТАСС.

На собствен ред в отговор на журналистически въпроси Песков уточни, че би трябвало да има ясна правна аргументация за сходен ход - подобен съгласно представителя на Кремъл е имало при анексирането на Крим от Русия през 2014 година Тогава също бе извършен референдум, чиято легитимност обаче е противоречива.

“Такова съдбовно решение би трябвало да има безусловно ясна правна основа, правна аргументация, да бъде безусловно законно, както беше в тази ситуация с Крим “, уточни Песков.

След завладяването на Херсон съветските военни управляващи освободиха определения му кмет от поста му, вкараха съветската рубла като своя валута и блокираха украинските телевизионни канали.

Херсон остава единственият огромен град, който руснаците съумяха да завладеят от началото на съветската инвазия на 24 февруари. Това е стратегически значима точка за Кремъл, тъй като градът се намира покрай анексирания от Русия Крим.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР