Вече и аз почвам да мисля, че без арести няма

...
Вече и аз почвам да мисля, че без арести няма
Коментари Харесай

Нов абсурд около многомилионните кредити от ББР - с процедурни хватки?

" Вече и аз започвам да мисля, че без арести няма да стане ". Това е заключението на скандално звучаща обява на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Георги Кадиев, касаеща обстановката в Българската банка за развиване (ББР) и опцията да бъде изработен цялостен одит - и с информацията от кредитните досиета разполагаем на одитиращите, що се отнася до най-големите заеми, отпуснати от банката -!
Припомняме, че на 30 май пред БНР процедурата във връзка с Надзорния съвет на ББР. Той посочи, че ръководителят на Надзорния съвет може и към този момент го прави - да подаде за нова оценка пред Българска народна банка и Българска народна банка да се съгласи да бъдат заменени чрез новата оценка. Иначе по разпоредбите в този момент промяната на Надзорния съвет на ББР става като актуалният Надзорен съвет си предлага заместниците, а Българска народна банка би трябвало да ги утвърди и има период от 60 дни да го стори. За да се направи оценката на двамата уволнени от Надзора, Управителният съвет на ББР би трябвало да утвърди заплащане на такса, което се прави отново от Надзора на ББР.
В случая, Кадиев твърди, че ръководителят на Надзорния съвет на ББР Стамен Янев е платил 2000 лв. на Българска народна банка да прегледат две кандидатури за Надзорен съвет на ББР. Кадиев не прецизира на 100% дали приказваме за нови хора или Янев прави това, което изясни Кирил Петков преди два дни. Но ексдепутатът споделя, че от Българска народна банка са на позиция, че не може Янев да заплати таксата от персоналната си сметка т.е. би трябвало да мине през сметка на ББР, а там обстановката е такава, че Управителният съвет на ББР е към момента остарелият, тъй като Надзорният съвет не може да го смени, защото не може да бъде одобрен нов Надзорен съвет заради посочените нагоре условия.
" Това ни връща в изходно състояние: кандидатурите са импортирани предишния петък, само че Управителния съвет на ББР (все още под надзор на ГЕРБ) не желае да заплати таксата, няма кой да ги задължи, а подуправителят на Българска народна банка Миленков, също част от кръга на Горанов, съзнателно бави правенето на експертизата утвърждават ли се новите претенденти за надзорния съвет.
 Колко дълго ББР е на загуба? Колко дълго ББР е на загуба?
Българска банка за развиване излезе на загуба от 104.5 млн. лв. през предходната 2020 година, сочат данните на Българската национална банка....
В резултат Надзорният съвет на ББР е единствено от един член, надлежно не може да смени Управителния съвет, надлежно ГЕРБ не престават да управляват държавната банка, с дейна поддръжка от вътрешната страна и от кръгове в Българска народна банка ", разсъждава Кадиев.

изпрати въпроси за разяснение до Българска народна банка, само че досега на издание на материала не сме получили отговори.
По-рано през днешния ден, 1 юни, сагата с ББР продължи - Кирил Петков разгласи, че, а, че инспекторите нямат право да получат достъп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР