Вече е постигнато принципно споразумение за деескалация на ситуацията в

...
Вече е постигнато принципно споразумение за деескалация на ситуацията в
Коментари Харесай

Имарешение за дескалация в северно Косово, но ще бъде обявено в петък


Вече е реализирано кардинално съглашение за деескалация на обстановката в Северно Косово , написа Albanian Post, като прибавя, че страните ще излязат с детайлностите в петък, 18 ноември, оповестява b92.

Според албански медии Косово се е съгласило да отсрочи крайния период за пререгистрация на транспортни средства .

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел съобщи, че няма опция да се откри решение на казуса с регистрационните номера преди 21 ноември.

" Косовската страна се съгласи да отсрочи решението за регистрационните табели след дълготрайни претенции от Европейския съюз и Съединените американски щати , само че изиска гаранция от своите сътрудници за това ", споделиха медиите от Тирана.

Както се прибавя, сега се търсят условия, тъй че сърбите от Косово да могат да се върнат в институциите, които напуснаха демонстративно , откакто не се съгласиха с решението за регистрационните номера, което предвиждаше предизвестия, санкции и промяна на на табели, оповестява Косово онлайн.

" Трудно ще се намерят решения за напусналите политически постове, като депутати и кметове на четири общини в северната част, само че не толкоз мъчно за администрацията, полицията и правосъдната система ", се показва в текста.

По този мотив Централната изборна комисия на Косово взе решение да смени 10 депутати от Сръбската листа, които подадоха оставки. Миналия вторник ЦИК одобри настояването на президента на Косово Вьоса Османи за назначение на разположение, което да замести овакантените позиции заради оставката на депутата от Сръбската листа .

По същия метод след среща с представители на политически партии Османи разгласи, че са определили 18 декември за дата на изборите в четири общини на север.

От 5 ноември Северна Митровица, Лепосавич, Зубин Поток и Звечан са без кмет.
 Вучич: Германия и Англия поддържат всички
Вучич: Германия и Англия поддържат всички " противозаконни дейности " на Прищина

Той се срещна с Борел и Лайчак в Париж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР