Вече е налице предсерийната партида от 15 електрокросовъра XPeng Identity X. Пълномащабното

...
Вече е налице предсерийната партида от 15
електрокросовъра XPeng Identity X.
Пълномащабното
Коментари Харесай

Китайски конкурент на Tesla Model Y влиза в производство догодина

Вече е налице предсерийната партида от 15 електрокросовъра XPeng Identity X. Пълномащабното произвеждане ще стартира догодина, като проектите са за годишно производство от 50 до 100 хиляди автомобила.

Новият китайски кросовър XPeng Identity X се определя като бюджетен съперник на бъдещия дребен кросовър на Tesla - Model Y, който се чака на пазара през 2019-а година. Габаритите на китайската машина са – дължина 4470 мм, широчина 1818 мм и 1600 мм височина. Междуосието на електроколата е 2610 мм.

В интериора прави усещане големият ала Tesla 15,8-инчов сензорен екран на мултимедията и главните функционалности на колата, само че е планувано и виртуално приборно табло.

Сред вариантите на китайската машина са адаптивен круз-контрол и автоматичен паркировач. На покрива на автомобила се намира прибираема видеокамера с която се предполага снимане на пейзажа по време на придвижване.

Китайският електрически автомобил XPeng Identity X ще се предлага във разновидности със единствено предно задвижване и един електромотор 190 к.с. или с цялостно – с два електромотора. В първия случай ускоряването от място до 100 км/ч става за 7,9 секунди, а във втория за 5,8 секунди. Пробегът с едно зареждане на автомобила се афишира на 300 км.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР