Вече е известно, че за контрол по изпълнение на договореностите

...
Вече е известно, че за контрол по изпълнение на договореностите
Коментари Харесай

Как миротворческият контингент в Нагорни Карабах пое мисията си

Вече е известно, че за надзор по осъществяване на договореностите по преустановяване на огъня и бойните дейности на територията на Нагорни Карабах и Лачинския кулоар е въведен съветски миротворчески контингент.
Сайтът с позоваване на съветското МО заяви, че основа на контингента са подразделения на 15-а обособена мотострелкова бригада на Централния боен окръг с бройка 1960 военнослужещи, 90 БТР, 380 броя автомобилна и специфична техника. Бронетранспортьорите са БТР-82А, бронираните коли са „ Тигр ” и „ Тайфун ”. Те ще бъдат обезпечени от армейска авиация и комплекси с безпилотни летателни апарати.

 Опозиционери в Армения са срещу съветските миротворци, желаят войната в Арцах да продължи Опозиционери в Армения са срещу съветските миротворци, желаят войната в Арцах да продължи
Управляващата парламентарна секта „ Моята крачка ” предлага на опозицията, искаща оставката на премиера Никол Пашинян, да с...
Вън от подозрение е, че оперативността при задействане на контингента е с помощта на това, че съветската страна се е подготвила съвършено за задачата надалеч преди да бъде подписано съглашението за преустановяване на огъня – възнамерявала е контролните пунктове, направила е план на бойните средства, прехвърлянето им в Нагорни Карабах и към този момент е подготвила военнослужещите и командването.
Военнослужещите ще бъдат плътно ситуирани на 16 наблюдателни пункта около линията на прикосновение на страните в Нагорни Карабах и около Лачинския кулоар. В техния състав ще има и военна полиция, която ще патрулира около разграничителната линия и ще съпровожда придвижването и транспортите на транспортните средства.
Още на 10 ноември сутринта е почнало прехвърлянето на съветския миротворчески контингент дружно с техниката от съветското летище Уляновск на Еребуни в Армения с военни самолети Ил-76 и Ан-124.
През първото денонощие са изпълнени 27 полета, като са превозени 414 военнослужещи и 54 броя автомобилна и специфична техника, 2 комплекса БПЛА. Пребазирани са и 8 вертолета.
Веднага са взети под надзор Лачинския кулоар и сектор от шосето Лачин – совхоз Лисогорски с слагане на краткотрайни наблюдателни пунктове.
 Прекратявайки войната в Нагорни Карабах, Русия избави Донбас и Приднестровието Прекратявайки войната в Нагорни Карабах, Русия избави Донбас и Приднестровието
След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики Москва даде опция на искащите да изоставен конгломерата и да образуват свои страни. Русия е образец по какъв начин с...
Основните сили след разтоварването на летище Еребуни направили 300-километров марш, като ще се съсредоточат в региона на селището Горис.
Планирано е от 12 ноември да бъдат ситуирани наблюдателни постове в зоната за отговорност „ Юг ”, където единствено преди два дни се водеха яростни боеве.
Организирано е непрестанно взаимоотношение с генералните щабове на Водоснабдителна система на Армения и Азербайджан. С тях към този момент са конкретизирани параметрите на миротворческата задача.
В съветския Генерален щаб към този момент работи група за бойно ръководство, осигуряваща мониторинг на ситуацията в денонощен режим.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР