Вече е факт даденото от кмета на община Велинград Костадин

...
Вече е факт даденото от кмета на община Велинград Костадин
Коментари Харесай

Усилено ремонтират центъра на Велинград

Вече е реалност даденото от кмета на община Велинград Костадин Коев заричане, че ремонтите по преобразяването на центъра на града ще стартират при положителни метеорологични условия. Работници и техника се намират пред постройката на Община Велинград, където стартира премахването на паветата.

Проектът „ Нова визия на централна градска част, местата за отдих, ремонт и реорганизация на уличната мрежа в гр.Велинград ” е на стойност малко над 4 милиона и 800 хиляди лв..  

От общинската администрация напомнят, че последният ремонт  на центъра е юридически преди повече от 30 години и е траял цели три години.

Първата част от почналите действия включва замяна на ВиК оборудванията и цялата подземна инфраструктура по бул. “Съединение ” от пресечката с ул. “Юндола ” до Горско стопанство “Алабак ” и от фонтаните до остарялата постройка на общината.

Проектът включва още създаване на зона за публичен отдих към складовете на Централния пазар /така наречения „ битак ”/ и реорганизация и рехабилитация на две улици.
Целта на този план е да сътвори нова визия и качествена смяна на цялостния образ на Централната градска част и да усъвършенства физическата среда в града, посредством поправки на улици, тротоари и пешеходни зони, сподели кметът на общината Коев и добави, че желаят да покачат привлекателността и атрактивността на града,  както за жителите, по този начин и за вложителите, гостите и туристите.       

Велинград ще посрещне с изцяло освежен център посетители на честването на двете огромни събития – 10 години СПА столица на Балканите и 70 години от основаването на града.

Новата визия на града би трябвало да бъде подготвена за 90 дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР