Вече е факт – отиваме на избори. Рисковете, които това

...
Вече е факт – отиваме на избори. Рисковете, които това
Коментари Харесай

Радан Кънев: ГЕРБ искаха избори и ги получиха

Вече е реалност – отиваме на избори. Рисковете, които това основава пред България, са доста съществени. Ние би трябвало в този момент да ги посрещаме. Това сподели в ефира на Би Ти Ви евродепутатът Радан Кънев.

Той уточни три от най-сериозните опасности, пред които ще бъде изправена страната ни.

На първо място – това държавно управление, което имахме, гарантираше еднопосочната принадлежност към Европейски Съюз и НАТО, а в този момент сме изправени пред безредие.

На второ място – българската стопанска система има потребност да се движи напред, откакто тя беше оттърсене от корупционните практики. В момента решения, които бизнесът чакаше, ще останат обратно. А бяха направени крачки в вярната посока. Всичко това обаче стопира за неопределен срок.

Системен риск е, че на 9 юни не свършват европейските избори. Важен е идващият въпрос – в каква посока ще се движи европарламентът. Трябва да се вземат доста съществени решения, а в този миг България ще се намира във вихара на хаоса. В тази обстановка на искрено безредие, ние ще отсъстваме от сериозния спор за бъдещето на Европейски Съюз, разяснява Кънев.

По неговите думи има политически обстоятелства, с цел да не се случи ротацията. Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи, уточни евродепутатът и добави: Не желая да мятам обвинявания, само че на 9 юни ще се съберат европейските водачи, които ще стартират диспути по доста значими въпроси и това са политиките на Европейски Съюз – национална сигурност и защита, здравна политика, европейската индустриална политика. Отговорите ще бъдат дадени след 9 юни. Българското наличие в Европейски Съюз ще бъде доста значимо, акцентира Кънев.

Той посочи, че изборите за Екологичен потенциал и за народен парламент са доста разнообразни. Те водят към разнообразни цели. Но няма да допусне дебатът за европейската политика да бъде помрачен от кухненския спор за нашето ръководство.(…) Важно е да приказваме и какво ще се случва с европейската политика, само че и кои са националните ни цели и промени. Много е значимо да излезем от тази тежко самопричинена рецесия. Българските жители ще създадат своя избор дали желаят обществото да се движи напред, т.е. да се вършат промени в бранш сигурност, да вземем за пример. Тоест дали желаят ускорение, или застой, разяснява Радан Кънев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР