Вече две години IT индустрията изпитва трудности заради недостиг на

...
Вече две години IT индустрията изпитва трудности заради недостиг на
Коментари Харесай

Samsung алармира за предстоящ спад в търсенето на PC и смартфон чипове

Вече две години IT промишлеността изпитва компликации поради дефицит на съставни елементи и когато наподобява, че се задаваше завършек на тези проблеми, може би на хоризонта се задават такива от напълно друг темперамент.

Reuters цитират представители на Samsung Electronics, които предизвестяват за предстоящ спад в търсенето на чипове и съставни елементи за персоналните компютри и смарт телефон устройствата, поради терзанията от международна криза. Сървърният бранш, който по принцип е по-устойчив на сходни опасности, също е заплашен.

Лидерът в доставките на чип-памети и смарт телефони съобщи, че терзанията към бъдещето кара компанията да актуализира непрекъснато прогнозите си.

„Търсенето на сървърни чипове е по-слабо наранено от макро проблемите. Но в случай че станем очевидци на световна криза, сървърните ни клиенти също ще би трябвало да трансформират положението на инвентарните си активи. Поради високата неустановеност тук, ние непрекъснато актуализираме своите прогнози“, споделя по време на конферентен диалог Джин0ман Хан, изпълнителен вицепрезидент на Samsung пред Reuters.

От компанията декларират, че имат намерение да отговорят на обстановката с гъвкаво обмисляне краткотрайно финансово харчене и по-голяма дисциплинираност в доставката на чипове в отговор на търсенето. Все отново Samsung демонстрират доза оптимизъм, като споделят, че логистичните проблеми във връзка с чиповете при тях са съвсем изцяло позволени и чакат, че търсенето на смарт телефони е евентуално или да остане на настоящето равнище или да се следи лек растеж.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР