Вече четвърти месец филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ

...
Вече четвърти месец филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ
Коментари Харесай

168 часа: 4-ти месец отказват да възстановят като фелдшер бащата на Хасан и Ибрахим

Вече четвърти месец филиалът на Центъра за незабавна здравна помощ " Шумен " в Каолиново отхвърля да възвърне на поста му фелдшер бащата на децата знамение Хасан и Ибрахим. В момента те се образоват като младши студенти във Висшата музикална академия " Ханс Айслер " в Берлин, само че всеки миг може да пресечен следването си, защото татко им Денис Игнатов към този момент четвърти месец

стои без работа

В такава сериозна обстановка мъжът признава, че не е в положение да заплаща месечната такса в академията и хонорарите на световноизвестни професори, които приготвят момчетата за присъединяване им в влиятелния интернационален конкурс за пианисти " Фредерик Шопен " във Варшава тази година.

" Заминах в Германия с Хасан и Ибрахим, с цел да ги поддържа - показа пред " 168 часа " бащата Денис Игнатов. - Със брачната половинка ми преценихме, че само в чужбина могат да развиват гения си, който им е дал Господ. Съжалявам, че го споделям, само че

в България те не видяха развиване,

защото ги следваше единствено завист и злоба. Въпреки негативите упоритостта ни е да продължим да представяме страната на високо международно равнище, както постоянно сме го правили. Това бе задачата и по тази причина рискувахме. "

Майката и бащата напущат страната в името на децата си за една година. Решават да се върнат, когато близнаците към този момент почнали да се оправят сами с всекидневието в Германия.

В България обаче ги чакат неприятни изненади. Докато брачната половинка на Игнатов - Себиле, безпроблемно била възобновена на работа като лаборант във компания " Каолин ", при него се оказало, че няма по какъв начин да стане. На мястото на Денис бил назначен пенсионер, който работел в допълнение на още две места.

Бащата на Хасан и Ибрахим от 14 години е медицински фелдшер във филиала на Центъра за незабавна здравна помощ " Шумен " в Каолиново. Досега няма нарушавания и не е наказван.

" Срещнах се с шефа доктор Илиян Илиев - разказва Игнатов неволите си с шефа в Шумен. - Попитах го: Защо не може да ме назначите, до момента в който в това време назначихте несъответстващи пенсионери, а за мен,

човек в

дейна възраст

и във форма,

работа няма? "

Той бе безапелационен, че доктор Илиев е бил предизвестен за едногодишното му неявяване. Даже бил склонен Денис да бъде с децата си и да им оказва помощ, до момента в който стартират сами да се оправят в непознатата страна.

" Що за логичност пенсионерите да работят, а експерт като мен с четири деца (освен на пианистите Игнатов е татко на още две девойки близначки, студентки в Медицинския университет във Варна бел. ред.) ще стои незает и ще се чуди по какъв начин да устоя фамилията си ", проучва обстановката бащата. Той подал молба до центъра в Шумен да бъде назначен на работа, само че към момента не е получил отговор.

Според него отводът на работодателя му доктор Илиев да го възвърне на работа е неприемлив.

Вижда в това расизъм и шовинизъм,

защото доктор Илиев е някогашен народен представител от " Атака ".

" Това е точната терминология, не бих я заменил с друга ", ядосва се Игнатов. По думите му задачата на шефа била - " мен да ме удари и това да рефлектира върху близнаците и тяхното развиване ".

За 15 години тези деца направиха доста за Шумен, за България и не заслужават сходно отношение, разсъждава бащата и показва задачата им в чужбина " - да се учат от класиците на музикалното изкуство, с цел да реализиран международното равнище ".

Игнатов заяви, че единствено за 14 месеца

Хасан и Ибрахим са изнесли 22 концерта

в европейски страни с акцент в програмата - осъществявания на великия Панчо Владигеров. На първия интернационален конкурс за млади пианисти Carl Maria von Weber посочили висока класа. Хасан печели втора премия, а Ибрахим - първа. На различен влиятелен интернационален фестивал в Мюнхен 11-те награди са още веднъж за тях. Шест за Ибрахим и 5 за Хасан. Първата година като младши студенти приключили с висок триумф.

" И в този момент, като се върнах, в личната ми татковина да не ми дават опция да работя - за какво? ", продължава Игнатов и прави извод, че отводът за него значи финансов провал, който лишава младите гении от прехрана и развиване. Според Денис никой в Европа не обръщал внимание на обстоятелството, че децата се споделят Хасан и Ибрахим. Единствените оценки били " съвършени " " невероятни " и " виртуози на клавишите ".

През ноември 2014 година близнаците акомпанираха на Крисия и завоюваха влиятелното второ място на състезанието " Детска Евровизия ".

За да защитят татко си, двамата са изпратили писма до президента, премиера и министъра на опазването на здравето, в които са изложили всички детайлности случая. От Министерството на здравеопазването получили отговор, че следва инспекция, и увещание за подпомагане. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР