Вече четвърти час сръбските гранични и митнически власти на граничния

...
Вече четвърти час сръбските гранични и митнически власти на граничния
Коментари Харесай

Сръбски митничари не пускат през границата кореспондент на БТА заради книги

Вече четвърти час сръбските гранични и митнически управляващи на граничния контролно-пропускателен пункт „ Рибарци “ не ме позволяват да вляза в Сърбия , описа за Българска телеграфна агенция по телефона Александър Димитров. Той разясни, че като причина са му показали това, че носи книги на български език . Книгите са три екземпляра на „ Елегия за Краището. Съдбата на българите в Западните околности “ с създател някогашния консул на Република България в Ниш Едвин Сугарев.

" Не нарушавам закона и управляващите нямат никакъв мотив да ме тормозят ", сподели още Димитров, който е стрингер на Българска телеграфна агенция в Босилеград, и съобщи, че си знае правата, съгласно които може да носи до три книги с едно заглавие през митницата.

" На граничния пункт ми издадоха документ, който да подпиша. Според документа незабавно би трябвало да върна книгите в България и не мога да вляза с тях в Сърбия ", описа още Димитров и добави, че е отказал да подпише документа.

" Говорих с консула на България в Ниш Димитър Цанев, който ме поддържа и даде обещание да се чуе с управляващите ", уточни Димитров.

„ Надявам се, благодарение на медиите нещата да се трансформират. Това не може да продължава по този начин. Аз почитам разпоредбите и бих желал и с мен да се отнасят по този начин “, сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР