Вече близо три месеца политико-медийно-енерйната мафия разпространява слухове, че реактор

...
Вече близо три месеца политико-медийно-енерйната мафия разпространява слухове, че реактор
Коментари Харесай

Георги Котев: Мафията разпространява слухове, че реакторът-призрак №2 за АЕЦ ”Белене” е доставен

Вече близо три месеца политико-медийно-енерйната мафия популяризира клюки, че реактор №2 за АЕЦ ”Белене” е доставен у нас, единствено дето още никой не го е виждал, дори и след скорошната разходка на министър Теменужка Петкова до Дунава, на 12-ти март.
Съмнявам се, обаче, че доста от вас си спомнят, че дружно с въпросният реактор-призрак у нас трябваше да бъдат доставени още ОСЕМ парогенератора, по четири за всеки един от бъдещите блокове?
Сега вижте фотография, точно от последната разходка на министърката, на която се виждат единствено СЕДЕМ от въпросните парогенератори.
Виждате два реда от железни цилиндри, подредени по този начин, че да образуват прав ъгъл между тях.От дясната страна на фотографията всички цилиндри са завити в найлон. От лявата редица на фотографията единствено един е увит с найлон, а останалите ШЕСТ са към момента голи. Имено тяхната голота разрешава да определем, че това са част от парогенераторите. Даже и покрития с найлон, най-десния в лявата редица също е парогенератор. Но общо те вършат СЕДЕМ бройки, а къде е осмият? Логично е той да е във въпросния ред, само че... него го няма. Така с изключение на реактор №2 в този момент би трябвало да търсим и парогенератор №8?
Подозирам, че множеството от вас ще погледнат към дясната редица, с покритите с найлон цилиндри. Не мога да ви спра да го вършиме, само че сигурно там няма да откриете търсеният парогенератор №8. Десните "облечени " цилиндри съставляват друга част от реакторното съоръжение и са предопределени за бързо заливане на реакторната зала с разтвор на борна киселина, при положение на тежка повреда. Те също би трябвало да са ОСЕМ на брой, по ЧЕТИРИ за всеки блок. На фотографията виждаме единствено седем от тях, само че тъй като самата фотография е направена по този начин не можем да твърдим сигурно, че осмото желязо не е отвън кадър, инцидентно. Докато за парогенератора картинката е по-ясна.
Междувременно не престават (дез)информационните офанзиви на политико-медийно-енерйната мафия, че продължавала да търси "най-доброто " решение за това желязо. А до момента в който ни будалкат те ГЕПват тлъсти милиончета, за "търсенето " на тези решения.

Георги Котев
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР