Вече бившият областен управител на Монтана инж. Ванина Вецина разкри,

...
Вече бившият областен управител на Монтана инж. Ванина Вецина разкри,
Коментари Харесай

Ванина Вецина: Предвижда се изграждане на жп. линия и път през прохода Петрохан

Вече някогашният регионален шеф на Монтана инж. Ванина Вецина разкри, че има импортирано предложение за построяването на магистрален шосеен път от Монтана за София, през прохода „ Петрохан”, който да има и железопътен път. За задачата са планувани два тунела под „ Петрохан”, а жп линията ще свързва София с Берковица.
„ Тази инвестиция ще сътвори удобни условия за развиването на бизнеса и прекъсване изоставането на Северозапада”, акцентира Вецина. Предложението е това да се направи посредством концесия. „
Има консорциуми с присъединяване на компании от Гърция и България, които желаят да създадат всичко това”, добави Ванина Вецина. Предложението е било импортирано до към този момент някогашния министър ръководител Кирил Петков, само че поради измененията в страната нещата са стигнали дотук.
„ Убедена съм, това ще се случи рано или късно с присъединяване на нашите депутати, с цел да бъде потребно за нас и за прилежащите страни”, сподели още Вецина.
Идеята за проход под „ Петрохан” е от много години, само че до момента не е осъществена. Последно ГЕРБ внесоха планово предложение за построяването на тунел. Направата му ще коства скъпо. Така ще се редуцира с 60 км пътят от Монтана през Берковица до София. Предвижда се пътят да има връзка с построявания високоскоростен път Ботевград – Видин. Път под прохода „ Петрохан” ще бъде най-кратката връзка сред Северна и Южна България.
Темата за тунел под „ Петрохан” постоянно излиза на дневен ред при избори, а такива ще има на 2 октомври 2022 година
Днес Ванина Вецина съобщи поста на новия регионален шеф Валери Димитров, след което организира среща с публицисти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР