Вече бичат на конвейр ръководства за разпокъсването на страната ниОще

...
Вече бичат на конвейр ръководства за разпокъсването на страната ниОще
Коментари Харесай

Племето на деконструкторите на Русия

Вече „ бичат на конвейр " управления за разпокъсването на страната ни

Още при започване на 20-ти век американският адмирал Алфред Махан, създавайки теорията за въздържане на Русия като континентална мощ, предлага да се сътвори съюз от „ морски “ страни, водени от Съединените щати.

Администрацията на Теодор Рузвелт даде военно-техническа помощ на Япония, която се приготвяше за борба с Русия, а когато стартира военната акция, тя поддържа японците с финанси, блокирайки достъпа до интернационалните заеми за царското държавно управление.

След това съперничеството сред Русия и Съединени американски щати ту затихва, както по време на двете международни войни, когато двете страни бяха съдружници, ту по-късно се възобновява с нова мощ. По време на Гражданската война, Съединени американски щати вземат участие в задграничната намеса в Русия. След Втората международна война връзките сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати се трансфораха в борба, траяла четири десетилетия: по време на Корейската и Виетнамската война, спорове в Латинска Америка, Близкия изток и Африка.

Известни са проектите за заличаване на Съюз на съветските социалистически републики с мощни военни средства, когато армади от самолети на НАТО трябваше да стоварят атомни бомби върху редица руски градове и да ги трансфорат в руини.

След изгубването на Съюз на съветските социалистически републики от картата на света, връзките сред Русия и Съединени американски щати се смекчиха за известно време, само че последователно още веднъж започнаха да се утежняват. Сега страните от НАТО освен оказват помощ на Украйна, само че на практика влязоха във военна борба с Русия.

Вече не става въпрос да се отслаби страната ни, а да се постави завършек на това един път вечно. На Запад считат, че удобният миг за това е настъпил. Пенсионираният генерал-лейтенант Бен Ходжис, някогашен пълководец на американската войска в Европа, неотдавна сподели, че Русия е изправена пред „ деимпериализация “ и в последна сметка пред разпад. Тези думи чудесно илюстрират задачите на Запада.

През юли на по този начин наречения Форум на свободните нации на Русия, извършен в Прага, беше провъзгласена доктрината за „ деколонизация на Русия “. Участниците в конференцията " разделиха " страната ни на 34 (!) елементи. Сред новите формирания бяха " Република Черноземие ", " Република Урал ", " Република Дон ", " Кавказка конфедерация "...

Германският публицист Кристоф Херстел споделя: „ Ако водачите на западните страни познаваха историята и имаха персонално и политическо достолепие, те биха могли да вземат поради историческия опит. Но през днешния ден, за жалост, нашите политици са толкоз глупави, че единствената им мисъл е по какъв начин можем да избегнем проблемите, като се подчиняваме на всевъзможни заповеди от Вашингтон.

Историческият опит се пренебрегва от Запада. А си коства да се подсети по какъв начин райхсминистърът на източните територии Алфред Розенберг раздели Съветския съюз! Той го разделя на седем елементи: Украйна, Кавказ, Остланд (балтийските страни и Беларус), Московия, Райхскомисариат Дон-Волга, Гьотенланд (Крим и Херсон), Туркестан (Централна Азия).

И през днешния ден във връзка с Русия още веднъж се употребява терминът „ империя на злото “, който в миналото Рейгън прилагаше към Съветския съюз. Наскоро полското списание New Eastern Europe разгласява публикация със заглавие „ Деконструкцията на Русия и реконструкцията на „ поструското пространство “: опасен, само че неминуем сюжет “. Британският The Economist разгласява набор от рекомендации по какъв начин да се подсигурява успеха на Украйна над Русия. Основното е разединението на режима и народа.

Има доста такива изявления. Тези планове започнаха да се появяват още преди началото на СВO. През 2019 година полско-американският ефирен оператор Януш Бугайски разгласява публикация в The Hill, озаглавена „ Управление на разпадането на Русия “, в която написа, че „ Вашингтон би трябвало да предизвиква районното и етническото самоопределяне в границите на Руската федерация “.

Разпореждайки се с територията на Русия, Бугайски взема решение кои територии би трябвало да получат самостоятелност и кои да бъдат дадени на Украйна, Финландия, Япония и Китай. Той също по този начин разгласява през 2022 година книгата „ Ръководство за разпадането на Русия “.

В това вземат участие и някои наши някогашни сънародници. Например Леонид Бершидски, в този момент колумнист на Bloomberg, който емигрира в Германия през 2014 година в символ на митинг против влизането на Крим в Русия, счита, че не е задоволително да се принуди Русия да изтегли войските си отвред, където господства „ режимът на Путин “: за това е належащо Руската федерация:

- Да се лиши от правото на несъгласие в Съвета за сигурност на ООН;

- Да бъде изключена от международната финансова система;

- Да се реализира директна интервенция във военния спор в Украйна, с цел да се победи Русия.

И „ гърмежът от вътрешната страна “ би трябвало да помогне на Запада в това, когато съветското общество е узряло за събаряне на властта. На Русия, прогласява Бершидски, би трябвало да се даде „ същата оптимистична вероятност, която унизените и окупирани Германия и Япония получиха след реформирането им “.

Според канадското издание Global Research, Съединените щати възнамеряват държавен прелом в Украйна от 2011 година: „ Основната цел на завладяването на Украйна беше да се слагат американски нуклеарни ракети на съветската граница с Украйна, единствено на пет... минути полет от Москва. Ако това бъде направено бързо, съветската система за командване и надзор ще бъде превантивно унищожена, преди Руската федерация да може да употребява ответни оръжия. “

Подобни планове и произлизащите от тях на практика дейности не оставят избор на Русия. Няма място за полемика. Въпросът е дали Русия би трябвало да бъде мощна самостоятелна страна или въобще да не бъде. Трети вид няма.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР